16.4 C
Pals
Dimecres, 6 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Jaume Ramot: “És la nostra obligació com a grup naturalista local arribar a la gent del carrer”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Jaume Ramot: “És la nostra obligació com a grup naturalista local arribar a la gent del carrer"
Loading
/

El cap de setmana passat va començar iniciativa del Grup de Natura Sterna anomenada “Glops de ciència” amb la xerrada: “Animals llefiscosos i a on trobar-los”. Per saber de què es tracta aquest cicle de cafès científics, hem conversat amb el seu president, Jaume Ramot, al Supermatí.

El president del Grup Natura Sterna explica que el seu propòsit és apropar la ciència a la gent del carrer d’una manera més relaxant perquè el “coneixement científic no sigui una cosa feixuga i pesada”. També, generar consciència i atraure gent, mainada i jovent que sap, com aquella que no té coneixement dels amfibis.

Per això, han creat aquests cicles de cafès al Parc dels Estanys de Platja d’Aro per fer una activitat més íntima, on puguis menjar mentre escoltes una xerrada ben a prop de la natura. Ramot ens ha detallat com va anar aquesta primera xerrada, “Animal llefiscosos i a on trobar-los”, amb llista d’espera i tot.

Properes activitats

Després de l’èxit del primer “Glop de Ciència”, el president del grup ens ha afirmat que es seguirà amb aquesta iniciativa i es farà una un divendres de cada mes fins a final d’any. També, ens ha comentat la següent proposta a càrrec d’un equip de la Universitat de Girona que presentaran el seu projecte pioner sobre el corb marí emplomallat, una espècie en perill d’extinció afectada per les captures artesanals dels pescadors.

El grup encara està tancant les últimes xerrades dels propers cicles de l’any i, degut això, Ramot no ens ha pogut donar més detalls. D’altra banda, ens ha avançat les activitats previstes durant el matí de diumenge 2 d’octubre, dia dels Ocells.

Convida a tota aquella gent interessada en l’ornitologia i que li agradi la natura. Sobretot a la mainada perquè podran descobrir i tenir entre les mans diferents espècies d’aus.

Una feina col·laborativa

Finalment, el president ha agraït la feina de tots els voluntaris que es dediquen a fer un seguiment de la fauna, ja que afirma que un 80% de la seva feina no es veu. Per exemple, el mes de novembre començaran la campanya del seguiment del Duc de l’Empordà.

Tal com comenta, durant tot l’any tenen un munt de gent ajudant en tasques diàries, però compten amb poques subvencions. Per tant, dona gràcies als voluntaris que dediquen “aquestes hores pel bé del medi ambient.”

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios