En una entrevista al Supermatí, Jaume Ramot, membre del grup de Natura Sterna, ha valorat el programa d’activitats que s’han celebrat aquest cap de setmana a Platja d’Aro pel Dia Mundial dels Ocells. També ha opinat sobre el futur mediambiental al Baix Empordà i la incidència dels projectes urbanístics a la comarca.
Ramot ha destacat la necessitat de “reparar i preservar la flora i fauna” i ha recalcat que cal fer pedagogia d’aquest missatge “a través de taules informatives”. Preguntat per l’actitud de la ciutadania envers el medi, ha assegurat que confia “que els joves tinguin consciència pel respecte a la natura i diversitat d’aquesta”. D’altra banda, ha apuntat que una de les espècies en regressió és el ratpenat, atesa la “contaminació al Baix Empordà”.
Sobre el Parc dels Estanys, l’escenari que va acollir les jornades del Dia Mundial dels Ocells, l’ha apuntat com un “espai de referència” pel fet que “malgrat estar a la plana urabana, s’estan recuperant espècies d’ocells que s’integren de manera natural”. Pel que fa als actes del cap de setmana, va apuntar el següent:
Ramot ha considerat que cal cuidar un recurs “tan important” com l’aigua. Per exemple, ha dit que s’ha constatat que, a Castell-Platja d’Aro, hi ha un consum d’uns 15 milions de litres d’aigua cada dia. Creu que serà difícil “establir el criteri” per “seguir creixent” i considera que cal “protegir el Ter”.
Finalment, sobre els projectes urbanístics, no ha restat importància al fet que “comporta la destrucció de més fauna i flora”.
Recupera l’entrevista sencera: