Joan Fullola: “La combinació de la música i els olis essencials millora l’experiència sensorial”

Fora de l’Empordà també s’impulsen iniciatives culturals i musicals per fer reviure els pobles. És el cas de Sant Joan de Mollet (al Gironès), on l’entitat els Músics de Can Illas. Per parlar-nos de la iniciativa i dels propers actes ens ha visitat un dels coordinadors i impulsors de l’entitat, Joan Fullola.

Una de les altres impulsores del projecte és l’Helena Rodríguez i Joan Fullola explica que la iniciativa va néixer fa cosa d’un any quan tots dos van anar a viure a Sant Joan de Mollet. “Tots dos som músics i quan arribem a un lloc nou busquem un espai on promoure la cultura i la música”, explica el coordinador. I al poble l’espai idoni per acollir aquests tallers i activitats és el Teatre del municipi.  Allà, tots dos músics volien combinar el coneixement de la música clàssica i alhora relacionar-la amb els olis essencials.

La primera proposta es va fer fa unes setmanes i “va tenir força èxit”, admet Joan Fullola. En aquesta primera edició els artistes convidats van ser la violinista Ariadna Rodríguez i el músic de marimba Joan Campomar. A part de gaudir del repertori de música contemporània, l’activitat es va maridar amb els olis essencials.

Tot i això, aquesta no serà l’única activitat que es farà. Joan Fullola explica que el 9 de març a les 18:30 h es farà un altre concert amb maridatge d’olis essencial centrat en peces de música clàssica i romàntica. Una de les impulsores del projecte, Helena Rodríguez, hi tocarà amb un violí de cinc cordes i compartirà escena amb l’Arnau Domingo, un músic destacat de la clàssica.

La combinació entre la música i els olis essencials neix amb la voluntat d’explorar l’imaginari i el món sensorial de l’individu. “L’objectiu amb els olis essencials és aprofundir en aquesta experiència sensorial que ens provoca la música”, apunta Joan Fullola. Amb la combinació d’aquests dos factors es genera una experiència individual i, alhora, de grup.

Joan Fullola admet que tot i que Sant Joan de Mollet és un municipi petit, “és complicat fer que la música clàssica sigui accessible”. Per això, la voluntat és crear projectes on es barregi la música clàssica amb altres elements perquè sigui del tot atractiu. A més, la voluntat de connectar-ho amb els olis es fa també per donar a conèixer els beneficis que comporten en el “benestar i la salut de les persones”. Joan Fullola explica que aquest projecte no es vol quedar únicament a Sant Joan de Mollet, sinó que es vol estendre a altres zones del Gironès i de l’Empordà.