15.6 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Jordi Colomí: “Esperem tenir bones notícies aviat sobre la Base Loran”

Fa unes setmanes vam publicar la notícia que un ciutadà francès havia comprat l’antiga Base Loran de Torroella de Montgrí per uns 400.000 euros amb l’objectiu de rehabilitar els edificis per viure-hi i fer-hi un museu. Arran d’això, l’Ajuntament de Torroella ha demanat a la Generalitat que ho compri per tal que sigui un espai públic. Avui al Supermatí n’hem pogut parlar amb Jordi Colomí, alcalde del municipi.

Colomí ha explicat que la Base Loran és un dels indrets “més meravellosos de la Costa Brava” i més estimats per la gent de l’Estartit. És per això que l’alcalde destaca la importància que tingui un ús públic.

Jordi Colomí explica que, per normativa urbanística de l’Ajuntament , “no es pot fer res” en aquests terrenys. És per això que pensaven que ningú compraria la parcel·la. Colomí assegura que ha parlat amb el comprador per explicar-li que “l’ús privat és totalment impossible”.

Pocs dies després de saber que s’havia comprat la Base Loran, Jordi Colomí va demanar a la Generalitat que apliqués la llei catalana de la biodiversitat, que permet el dret de retracte sobre qualsevol finca ubicada en un parc natural. És a dir, que el Govern pagui el mateix preu que va pagar el comprador per ser el nou titular de la finca. L’alcalde assegura que la Generalitat ho va veure bé, “des del primer moment” i que “sembla que sí que està disposada a comprar la Base Loran”. “Esperem que en les properes setmanes tinguem una bona notícia, és una oportunitat històrica”.

La Generalitat ha de complir uns terminis per tal d’exercir el dret de retracte. Jordi Colomí explica que això és competència únicament de la Generalitat, però assegura que “tota la documentació que ens han demanat ja la tenen, i sembla que ho està fent bé i de forma accelerada”.

L’alcalde ha explicat, també, com s’imagina que hauria de ser aquest espai. Assegura que és un espai molt aprofitable i amb molt interès paisatgístic, però que també pot servir per reforçar el coneixement sobre l’entorn, com s’està fent ja en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios