L’Associació de Veïns i Amics de Sa Tuna, a Begur, amb la col·laboració de l’àrea municipal de Medi Ambient, organitza una jornada de neteja de la platja, com també de la cala de s’Eixugador i el camí de ronda que les uneix. La jornada de recollida de residus (especialment plàstics, però també llaunes, papers, burilles, pals de caramels, vidre…), que començarà a les 9 del matí, creant-se grups per als tres espais, és oberta a tothom que tingui la voluntat d’implicar-s’hi. L’objectiu de l’acció mediambiental, com ja es va fer fa pocs dies a la platja de Sa Riera a iniciativa d’un grup de joves, és conscienciar als visitants de Sa Tuna de la quantitat de brossa acumulable en aquest entorn, sobretot a finals d’estiu.
L’entitat de Sa Tuna ja fa alguns anys que actua després d’alertar de la brutícia que s’acumula en aquest racó del litoral begurenc. En aquesta edició, la jornada començarà amb el muntatge d’una carpa amb taules a la plaça de davant la platja. A les 9 del matí es donarà la benvinguda als participants i es repartirà el material, creant-se grups, segons la convocatòria, per actuar als llocs seleccionats. També hi ha previst fer una actuació de recollida per mar. L’àrea de Medi Ambient hi col·laborarà aportant-hi bosses i material divers. La recollida durarà una hora aproximadament. Seguidament, del material recollit es farà un inventari i, posteriorment, es farà una exposició pública a la mateixa plaça. Paral·lelament, els participants seran compensant amb un refrigeri. La campanya es clourà amb la recollida de les bosses amb la brossa per part del servei de neteja, a la tarda.
El passat 13 d’agost, una trentena de persones ja van participar en una recollida de brossa a la platja i carrers i places de Sa Riera, a Begur. La iniciativa va ser impulsada per un grup de joves estiuejants de membres de l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera amb un doble objectiu: conscienciar del perill de llançar plàstics, papers… i conscienciar a grans i petits de la necessitat de respectar el medi ambient. En aquesta primera acció, els organitzadors van manifestar la seva sorpresa especial davant l’important número de burilles recollides. En acabar, els participants van poder gaudir d’un suc de fruita. Els joves van comptar, en tot moment, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera i del Club Nàutic Sa Riera. I davant la bona acollida, sota l’etiqueta #sarierasenseplastic, els joves ja han manifestat la seva intenció de tornar-la a fer l’any vinent.