Sant Feliu de Guíxols celebra els dies 9, 10 i 11 d’octubre de 2020 les Jornades Europees de Patrimoni. Per tal de fomentar i donar a conèixer el patrimoni històric, artístic i cultural de la ciutat, diverses entitats –entre d’elles l’Ajuntament de Sant Feliu a través del Museu d’Història– han organizat activitats i actes al llarg de tot el cap de setmana. Amics del Museu de Sant Feliu i Casa Irla també hi han contribuït.
Tots els actes, que es poden consultar a continuació, són gratuïts, però requereixen de reserva prèvia perquè l’aforament és, en tots els casos, limitat. També serà obligatori l’ús de la mascareta en tot moment.
DIVENDRES, 9 D’OCTUBRE
Despertem els records
Lloc: Casa Irla
Hora: 19h
Organitza: Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols i Casa Irla
Projecció de tres vídeos de temàtica guixolenca: Tavernes de Sant Feliu, El port de Sant Feliu de Guíxols i La pesca al port de Sant Feliu de Guíxols.
DISSABTE, 10 D’OCTUBRE
El jardí melangiós
Lloc: Porta Ferrada – Cementiri
Hora: 11:30h
Organitza: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols
Visita comentada a un dels elements patrimonials més desconeguts de la nostra ciutat: el recinte funerari de Sant Feliu. A través d’un itinerari que comença a l’exterior del Monestir -antiga zona d’enterraments- i segueix fins a l’actual cementiri, se’n ressegueix l’evolució històrica i arquitectònica, els diferents closos, les escultures modernistes d’algunes tombes burgeses, l’austeritat de l’anomenada zona neutra on es troben els enterraments laics i els de religió protestant i islàmica. El recorregut s’acompanya amb la lectura d’una acurada selecció de textos literaris de l’escriptor Agustí Calvet, Gaziel.
10a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic – Sant Feliu
Lloc: Sala Abat Panyelles (4a planta del Monestir)
Hora: 18h
Organitza: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols
Projecció del curtmetratge ‘Sant Feliu’, produïda el 1965 pel matrimoni de cineastes txecs Jan Beran i Bozena Beranova. Un documental sobre la nostra ciutat realitzat en el marc del Festival Internacional de Cinema Amateur de la Costa Brava. Una visió des de fora del paisatge urbà i humà del Sant Feliu dels anys 1960 que posa també l’accent en allò que atreia una part important del turisme a la costa catalana: les corrides de braus.
DIUMENGE, 11 D’OCTUBRE
Els secrets del Monestir
Lloc: Monestir
Hora: 11:30h
Organitza: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols
Accediu a un espai tan especial com la planta superior de la torre del Corn, fins ara no visitable, i a la resta de circuit monumental amb el referent de Jofre de Foixà, músic i monjo del Monestir que us acompanya en el recorregut per l’interior i l’exterior de l’edifici, explicant les diferents evolucions i reformes per a conèixer diversos aspectes arquitectònics de caràcter religiós, però posant l’accent en el caràcter fortificat del conjunt monumental: les dues torres de defensa i les restes de la muralla, així com la porta d’accés al recinte. Com a cloenda de la visita, us parlarà breument de les condicions de la vida monàstica en l’època medieval, i de la relació del Monestir com a senyor feudal de la vila amb els habitants de Sant Feliu tant en època medieval com moderna.
Per als actes organitzats pel Museu d’Història de Sant Feliu cal reservar plaça trucant al 972 82 00 51 (Oficina de Turisme) o bé al 972 82 15 75 (Museu d’Història). Altrament, també podeu escriure un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o acostar-vos presencialment a l’Oficina de Turisme (baixos del Monestir) o a la seu del Museu d’Història (Antic Hospital).