Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

13.2 C
Pals
Dilluns, 14 abril 2025
- Publicitat -

Josep Pascual: “En el darrere mig segle, la temperatura de l’aigua ha pujat més d’un grau a la superfície”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Josep Pascual: “En el darrere mig segle, la temperatura de l’aigua ha pujat més d’un grau a la superfície”
Loading
/

L’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual, fa més de cinquanta anys que mesura la temperatura del mar. Enguany, la seva tasca ha estat seleccionada per Green Destinations com una de les 100 millors pràctiques del 2023. L’entitat recull anualment històries de turisme sostenible i de bones pràctiques arreu del món. Per parlar-ne, el passat dimecres Pascual va visitar el Supermatí

L’observador meteorològic assegura que va començar a comprovar la temperatura del mar perquè tant el seu pare com el seu avi eren pescadors i va entendre com era d’important la part meteorològica per a la pesca. 

Reproductor d'àudio

 

La temperatura del mar no és lineal, hi ha oscil·lacions al llarg de l’any que són temporals i imprevisibles. Segons l’observador meteorològic, en el darrere mig segle, la temperatura d’aigua ha pujat més d’un grau a la superfície i prop de mig grau a 80 metres de fondària.

Reproductor d'àudio

 

Preguntat per l’extrema sequera dels últims mesos, Pascual ha assegurat que “el mar i l’atmosfera estan més lligats del que ens pensem” i que “si no existissin els mars i els oceans no podríem viure degut als canvis climàtics tan forts”.

Reproductor d'àudio

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios