24.1 C
Pals
Dilluns, 7 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Joves de Catalunya, les Balears, i Occitània apleguen més de 200 quilos de residus en una hora recollits d’entorns naturals protegits

La jornada “Let’s Clean Up Europe 2024” ha servit per explicar als joves la varietat d’orígens dels residus i els mecanismes que fan que acabin a les nostres platges

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Euroregió Pirineus Mediterrània ha impulsat, per quart any consecutiu, diverses accions de recollida de residus en entorns naturals protegits. Les accions s’han dut a terme aquest divendres 4 d’octubre a la Gola del Ter, al Parc Natural del Montgrí, a Torroella de Montgrí; a la platja d’Es Grau, al Parc Natural de S’Albufera des Grau, Menorca; i a la desembocadura de l’Orb, Domaine des Orpellières, a la regió d’Occitània.

Tres actes que, sota el nom “Let’s Clean Up Europe” (LCUE), se sumen a altres accions i iniciatives de sensibilització sobre residus a tota la Unió Europea. La voluntat és ajudar a conscienciar sobre els efectes de la contaminació, i més particularment de fer participar la joventut en la reducció d’aquests residus. És per això que enguany LCUE ha treballat de manera conjunta amb Youth for Green ERF, un projecte europeu liderat per l’Euroregió i que busca difondre als joves adults les polítiques comunitàries en matèria de medi ambient, especialment el Pacte Verd. Ho explica la responsable de comunicació de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, Maïna Gautier.

200 quilos de residus en una hora

Aquesta edició de la matinal de neteja simultània en tres espais naturals costaners protegits, que es va celebrar aquest passat divendres, ha permès recollir molts residus plàstics, de pesca, burilles, vidres i altres, amb un total de 200 quilos en una hora. Però també ha servit per fomentar la conscienciació sobre les llargues distàncies que els residus poden recórrer a través de rius o de la mar per arribar fins a paratges naturals que es troben allunyats de tota activitat humana.

Inici de l’acció de recollida de residus a la Gola de Ter. Foto: Ajuntament de Torroella
Inici de l’acció de recollida de residus a la Gola de Ter. Foto: Ajuntament de Torroella

10 quilos de residus recollits a la Gola del Ter

A la Gola del Ter, a Torroella de Montgrí, la jornada de neteja ha comptat amb una vuitantena de participants, principalment alumnes de l’escola Guillem de Montgrí de Torroella, que han recollit 10 quilos de residus. A l’acte han participat l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; el director del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, Ramon Alturo; i el Cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Residus de l’Agència de Residus de Catalunya, Alfred Vara.

Alfred Vara reconeix que aquesta acció serveix per visibilitzar i prendre consciencia i canviar els hàbits quan parlem de residus i de neteja a l’hora de visitar espais naturals com el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Vara apunta que encara és més rellevant impulsar actuacions d’aquest tipus amb nens i nenes, ja que són capaços de prendre consciència i difondre-ho en el seu entorn.

Acompanyant als joves, han participat a la jornada els creadors de contingut en català Long Li Xue, Queralt Vidal i Martí Ruiz. Les alumnes de l’Escola Guillem de Montgrí de Torroella, l’Aila, la Violeta i l’Elna reconeixen que “les persones llencen moltes deixalles”. Per això, creuen que per evitar aquesta contaminació del medi cal impulsar mesures de reciclatge i també de prevenció.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El transport públic a l’Empordà és una hipòtesi recreativa

Hola, bon dia, estimats oients de Ràdio Capital. Mireu, avui el meu comentari és un exercici d'imaginació recreativa. A...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -