Els restaurants i establiments del Baix Emprodà ja han celebrat alguns sopars d’empresa i de Nadal durant aquest cap de setmana, però la feina continua per aquestes festes. I per parlar de la previsió d’aquests sopars de Nadal ens ha visitat al Supermatí la gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Judit Lloberol.
Judit Lloberol explica que aquest Nadal, els dinars d’empresa han guanyat terreny als sopars tradicionals al Baix Empordà. Moltes empreses opten per celebrar aquestes trobades els divendres al migdia després de la jornada laboral, una tendència que ja s’havia observat l’any passat.
Segons la gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, la demanda d’aquests àpats s’aproxima a les xifres prepandèmiques. Tot i que caldrà esperar al final de la campanya per a una valoració definitiva, els primers indicis mostren una recuperació similar als nivells anteriors a la pandèmia.
El context de l’hivern obliga molts establiments a tancar portes després de les festes. Només una part dels restaurants i hotels es mantenen oberts durant aquestes setmanes per aprofitar l’augment de reserves vinculades als dinars i sopars d’empresa. Aquest període de feina acabarà després de Reis, moment en què molts establiments tornaran a tancar fins a l’inici de la temporada de Setmana Santa, entre març i abril.
L’augment dels costos dels aliments i del personal durant els festius també es reflecteix en els preus dels menús de Nadal. Tot i això, els restauradors intenten ajustar els preus per no espantar els clients. Lloberol destaca que, malgrat aquesta pujada, la clientela d’aquestes dates està disposada a gastar una mica més per gaudir de menús especials.