Reunir més de 160 metres d’aparador de llibres i organitzar més d’una quarantena d’activitats no és fàcil. I darrere d’aquest tipus d’actes hi ha gent amb passió per la literatura i el món editorial. Per això, parlarem amb una de les membres de la Fundació Indilletres, la Judit Pujadó.
Judit Pujadó valora de manera molt positiva l’edició d’enguany, perquè hi ha hagut una gran quantitat d’editors que han decidit venir a la fira. Reconeix també que el pavelló està ple d’expositors de tots els països catalans i amb una gran oferta de llibres. A més, les persones que visiten la fira decideixen comprar llibres a la Fira Indilletres.
L’Associació Indilletres ja treballa la fira de l’any següent des del mes de gener. Però per aconseguir que aquesta fira tingui èxit, hi ha un equip de voluntaris darrere l’associació que treballen cada any per crear la fira. I la intenció és aportar idees noves i propostes sorprenents per anar creixent edició rere edició.
En l’edició d’enguany gran part dels debats a la fira han girat entorn l’ús del català. Judit Pujadó explica que la fira és un espai on es pot difondre la llengua i impulsar el seu us. A més, la fira és un espai on es reuneix la llengua catalana, l’occitana, la balear o la valenciana.
A més, enguany han volgut posar en relleu la figura de Llucieta Canyà i reivindicar la seva influència en el feminisme català. Hi ha col·lectius que no la reconeixen com a feminista, tot i que Judit Pujadó destaca que “tots som fills del nostre temps” i per això el feminisme de Llucieta Canyà no encaixa amb el feminsime actual.