14.3 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La 29a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà fa una aposta pel circ inclusiu i la sostenibilitat

Del 19 al 21 de juliol acollirà més de 40 espectacles en una vintena d’escenaris i una trentena de companyies, apostant pel talent local

Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Torna la XXIX Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, del 19 al 21 de juliol, per omplir els carrers amb més de 40 espectacles i un total de 29 companyies. Una de les apostes per l’edició d’enguany és la inclusió del talent local a la fira d’enguany: més de la meitat de les companyies són catalanes, aspecte que fa més sostenible la proposta. La resta són, majoritàriament, d’altres punts de l’estat, alhora que també n’hi ha del Regne Unit i França. A més, la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà fa una aposta per les propostes inclusives.

Aquesta edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà prioritza la qualitat per damunt de la quantitat, apostant també per la paritat i la inclusió dels diversos estils i gèneres circenses. Un any més, l’eix programàtic continua apostant pel circ contemporani i propostes arriscades i trencadores, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular per a tots els públics. Un dels objectius que afronta la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà és el de captar públic jove.

Fomentar la inclusió

Per treballar la voluntat inclusiva de la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, s’aposten per espectacles inclusius com ‘Revolución’ de la companyia Teatro sobre ruedas. Aquest grup, que ve de Madrid, proposa un espectacle format per una pallassa i un malabarista que va en cadira de rodes, tractant aspectes com la inclusió de les persones amb discapacitat física als espais públics i privats.

Una altra mostra de fomentar la inclusivitat de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà que cal posar en valor és l’espectacle circense que es fa a les instal·lacions de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu per tal que la gent gran que hi resideix també pugui gaudir del circ. En aquesta línia, també hi haurà l’espectacle ‘Lenguajes’ de la companyia Impulsos, que es farà amb llenguatge de signes per tal que també el pugui seguir el col·lectiu de persones sordes i, així, fer una fira més inclusiva. Ho explica la portaveu de la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, Eva Gasull.

Una nova data i nous espais

Aquest divendres al matí s’ha presentat la XXIX Fira de Circ al Carrer en roda de premsa a la plaça Major, un dels escenaris que més es reforça i que juga un paper fonamental a la programació. I és que la plaça Major, a més de representar l’esperit de carrer de la fira, acollirà un total de quatre espectacles, entre els quals el que serà el tret de sortida, que enguany s’avança un dia i serà la nit de dijous 18 de juliol. La presentació ha comptat amb la presència d’Òscar Aparicio, alcalde de la Bisbal; Eva Rovira, regidora de Cultura; Jordi Camps, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; i Eva Gasull, portaveu de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. A més, hi ha hagut una petita actuació circense a càrrec de Circ Vermut.

Amb la prèvia feta el 18 de juliol, la programació seguirà el 19, 20 i 21 de juliol en diversos espais bisbalencs. A la vintena d’escenaris que acolliran aquests espectacles cal sumar-hi la fàbrica de creació d’arts escèniques Brava Performing Arts, que un any més col·labora amb la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà, acollint l’espectacle ‘Pin Pang’ de Xabi Larrea i allotjant part dels artistes programats durant els dies de fira. Un dels grans titulars pel que fa a localitzacions escèniques és la utilització de la icònica Torre Bisbal com a escenari de l’oníric i poètic espectacle de dansa aèrea ‘Dónde te miro y me veo’ de Sacude Danza: l’organització defensa el romanticisme que esdevingui escenari artístic un edifici que no està exempt de polèmica i que no deixa indiferent a cap bisbalenc.

Amb la XXIX edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà la ciutat s’omplirà de clown, acrobàcies, malabars, equilibrisme, diàbolo, malabars, trapezi, o, fins i tot, pinzellades de dansa aèria. Són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació, configurada amb més de 40 espectacles d’una trentena de companyies. Visitaran la Bisbal artistes i companyies com Sacude Danza, Impulsos, Cia. Lepuant, Per Nassus, Lotta&Stina, Cirque Entre Nous, Eunoia Kolektiva, Las Sputnik, Cia Tarannà, Quim Girona & Moon Ribas, PSIRC, Los Herrerita, Dudu Clown o Enric&Chelsea. Aquests posen de manifest la voluntat de seguir potenciant el circ que es fa al territori català: propostes d’un gran nivell artístic i per a tots els públics.

Alhora, una quarta part de les companyies són d’altres punts de l’estat, com el País Valencià (Las Couchers), de Madrid (Teatro sobre ruedas), de les Illes Balears (Tiramillas Circo), Euskadi (Xabi Larrea), Castella Lleó (Miguel Barreto), Aragó (Nostraxladamus) o Andalusia (Mario Comaneci). A això cal sumar-hi les franceses TramPoline i Los Putos Makinas i les britàniques Hands Down Circus i Gandini Juggling, que justament faran la cloenda de la Fira de Circ al Carrer amb l’aclamat ‘Smashed’, la nit del diumenge, a la plaça del Castell. De la quarantena d’espectacles un total de 9 són de pagament, sempre a preus populars.

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Òscar Aparicio, afirma que la fira del circ ajuda a posicionar el municipi al mapa cultural català en una època marcada pel turisme de sol i platja a la comarca. A més, ha destacat la rellevància de que aquesta sigui una fira impulsada des d’una entitat, però que no deixa d’apostar per la seva professionalització i la cohesió social al municipi.

Per la seva banda, el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha destacat l’èxit de la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà i la bona salut de la proposta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -