13 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

La 47a edició de la regata de vela Christmas Race comença avui

Encara que la majoria dels participants són europeus, també hi ha representació d'Austràlia, Mèxic i els Estats Units.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La 47a edició de la regata internacional de vela Christmas Race comença avui, 19 de desembre, a les aigües de la badia de Palamós. La participació s’ha consolidat amb 232 vaixells de 18 països, competint en un total de 8 categories de promoció. La regata conclourà divendres vinent.

Les competicions inclouran regates de les classes ILCA 4 i 6, tant masculina com femenina, així com en 420 i 29er, en les categories masculina-mixta i femenina. Espanya lidera amb el major nombre de tripulacions, amb 88, seguida de França amb 34, Regne Unit amb 24, Països Baixos amb 19 i Itàlia amb 13. Encara que la majoria dels participants són europeus, també hi ha representació d’Austràlia, Mèxic i els Estats Units.

En declaracions a Ràdio Palamós, Carles Palomares, director de la regata Christmas Race, parla de quins noms cal tenir en compte.

 

Cal destacar la presència d’Andreas Geritzer, medallista olímpic austríac, com a entrenador. Geritzer va guanyar la plata a Atenes 2004 en la classe Làser i ha participat anteriorment com a regatista a la Christmas Race. La flota es concentrarà a les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós i navegarà en dos camps de regates.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies