La Bisbal d’Empordà ja ha col·locat les rajoles dels visitants de l’Oficina de Turisme que van voler participar en el projecte Trepara’t. Els elements decoratius s’han col·locat a les jardineres del carrer Cavallers, a tocar del Castell Palau. L’objectiu d’aquest projecte és crear una nova experiència turística pels visitants de la ciutat i fer-los partícips de la tradició ceramista i en la millora de l’estètica de la via pública del municipi incorporant elements ceràmics.
Atesa la tradició ceràmica de la Bisbal d’Empordà i la seva importància internacional, cada any, l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal posa en marxa activitats vinculades a aquesta disciplina per a la promoció de la marca Ceràmica de la Bisbal. Amb aquesta finalitat, durant l’estiu es va proposar una activitat adreçada a tots els públics i edats per tal d’implicar a turistes que visitessin l’Oficina de Turisme de la ciutat.
Així es va impulsar la col·laboració dels visitants en una obra ceramista col·lectiva mitjançant la tècnica de la trepa. Es tracta d’un mètode de decoració de ceràmica en què, a partir d’una plantilla, els visitants que hi participaven tenien l’oportunitat de decorar rajoles de 10×10 cm o bé 15×15 cm amb diferents motius florals.
Aquest és un projecte amb premi perquè la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Turisme, va atorgar el maig de l’any passat, l’accèssit del Premi a la Innovació 2023 a l’Oficina de Turisme de la Bisbal d’Empordà pel projecte Trencadís i Trepara’t 2022. La proposta, duta a terme l’any passat per l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, va servir per crear una obra col·lectiva de ceràmica -col·locada a les jardineres de l’Aigüeta i als jardins de Torre Maria- involucrant turistes i fent-los partícips i coneixedors de la tècnica del trencadís i de la trepa, dues tècniques molt típiques en ceràmica, que alhora van servir per posar en valor un dels principals actius del municipi: la Ceràmica de la Bisbal.