8.8 C
Pals
Diumenge, 17 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La Bisbal d’Empordà, capital de la ceràmica, presenta Terracotta Biennal

Aquest esdeveniment cultural, artístic i econòmic sobre ceràmica, organitzat per l’Ajuntament, l’Associació de ceramistes de La Bisbal i el Terracota Museu, tindrà lloc els 16, 17 i 18 d’octubre d’enguany.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El dijous 6 de febrer, va tenir lloc a la Bisbal la presentació de Terracotta Biennal que va comptar amb la presència de l’alcalde Enric Marquès, el tècnic de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Daniel Sabater i el president de l’Associació de Ceramistes Joan Vilaclara. Aquest proposta cultural, artística i artesanal neix amb la voluntat de promoure arreu la ceràmica i amb l’objectiu de situar La Bisbal com a ciutat de referència de la ceràmica a Europa del Sud.

És un projecte d’abast europeu que forma part del Poctefa i més específicament del Copp’art al qual col·laboren francesos i catalans. Entre la quarantena d’artistes que hi participaran es preveu una gran presència de creadors de fora, principalment d’Occitània.

L’objectiu de potenciar l’artesania no es presenta només com una fira d’exposició, que també, sinó que pretén ser un punt de trobada entre diferents gremis prop de la ceràmica. Es preveu espais networking i reunions per tal que els expositors es relacionin amb professionals del món de l’arquitectura, de les galeries d’art, de l’hostaleria, de la jardineria i fins i tot de la gastronomia de manera que aquests es puguin interessar per les seves peces. Això és, impulsar una sortida comercial a les noves creacions.

A més, la Terracotta Biennal no es limitarà als tres dies d’octubre i a l’espai del Museu sinó que es preveuen diverses activitats a tota la ciutat durant un mes aproximadament: diferents exposicions una de les quals serà de fotografies històriques relacionades amb la ceràmica de La Bisbal, activitats lúdiques, visites guiades; finalment, inspirant-se en les experiències passades a Lió i Montelupo (Toscana), hi haurà una demostració de cuita artesanal de ceràmica  en el nou forn de llenya a l’exterior del Museu.

La temàtica d’aquesta primera edició serà la ceràmica 3D. Aquest tipus de impressió de ceràmica no té encara una aplicació industrial molt desenvolupada, com ara les tecnologies plàstiques o metàl·liques, però es preveu un futur prometedor. L’objectiu, à més de promoure l’artesania,  és mostrar els avanços tecnològics i els avantatges que pot tenir aquesta tècnica per als artesans. De fet, fa uns mesos Smartech Publishing concloïa en els seu darrer informe que aquesta indústria esdevindrà el 2025 una tècnica de fabricació estable en diversos sectors i que el 2028 hauria de generar més de 3 mil milions de dòlars en el món.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -