Tot i la crisi del coronavirus, la Bisbal d’Empordà manté el Festival Internacional de Música. Aquest any, però, es trasllada d’equipament i passarà de Torre Maria al Terracotta Museu. D’aquesta manera, es mantenen les sigles de FiTM. Així doncs, els darrers 4 dimecres de juliol torna el cicle de concerts de la Bisbal d’Empordà. Aquest any, però, les entrades seran de pagament per compensar la reducció d’aforament.
La reubicació es fa per mirar de mantenir al màxim l’aforament. Hi cabran 126 persones assegudes en cadires separades amb la distància física de seguretat. També es garantiran les mesures d’higiene, segons afirmen des de l’organització.
Les entrades tenen un preu de 8 euros, i ja es poden comprar per internet. S’ha hagut de posar un preu a les entrades perquè la limitació de l’aforament feia recaptar menys al bar i a la restauració.
L’organització considera el fITM 2020 un “gest de resistència cultural, per compromís amb el sector musical, amb la Bisbal d’Empordà i amb el públic”. Ho explica Carles Puig, regidor de cultura.
Pel que fa al cartell, destaquen noms com l’alemany Dr Ring Ding o el colombià Elkin Robinson. O una de les sorpreses de l’any en el panorama nacional: el trio Chaqueta de Chándal, format per components de Els Surfing Sirles, lo muêso i Santa Rita.
També hi haurà propostes destacades de l’escena catalana com Anna Andreu, Claudia Cabero o Daura Mangara. El darrer dimecres de juliol els concerts clouran amb una bona dosi de l’anomenat ‘pop metafísic’, de la mà dels osonencs Germà Aire i els igualadins Marialluïsa. La programació del Festival Internacional del Terracotta Museu acabarà de ser amanida per les sessions d’alguns punxadiscos del territori, com DJ Diego Armando i Espardenya Crew.
Adrià Cortadellas explica com els ha condicionat el coronavirus a l’hora d’escollir el cartell:
Sopars a la fresca amb productes de proximitat
Actuacions musicals a banda, el Festival Internacional del Terracotta Museu mantindrà la fórmula de tenir una comissió gastronòmica autogestionada que oferirà plats forjats amb productes locals. Arrrossada, cuscús de verdures, botifarrada i fideuada.