Després d’haver de posposar aquesta edició de la Fira durant més d’un any amb motiu de la pandèmia de Covid-19, l’esdeveniment torna aquest cap de setmana a la plaça palafrugellenca de Can Mario. És per això que el divendres 1 d’octubre a les 18:30 hores, just abans de l’obertura dels diferents estands, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà; l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer; i la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, seran els encarregats d’obrir foc a través un acte institucional.
Representació de vins i formatges de tot el territori català
En aquesta Fira de Vins i Caves de Catalunya el territori vitivinícola català hi serà ben representat. Hi haurà diverses desenes de referències de vins negres, blancs, rosats i escumosos de prop d’una cinquantena de cellers de tota Catalunya. Hi tindran un gran pes específic els cellers i vins de la Denominació d’Origen Empordà, però també hi haurà productes provinents de la DO Alella, la DO Catalunya, la DO Cava, la DO Costers del Segre, la DO Montsant, la DO Penedès, la DO Pla de Bages, la DOQ Priorat i la DO Terra Alta.
Tots els vins es podran tastar gràcies a l’adquisició de tiquets de quatre degustacions més una copa de vi commemorativa, per un import total de 8 euros. Hi haurà, a més, l’opció de comprar una taula de quatre formatges catalans, torradetes i melmelada, també a 8 euros. Finalment, es donarà la possibilitat d’adquirir els vins i els formatges a la vegada per 14 euros.