Des de 1994 que l’Ajuntament de Pals i alguns restaurants de la Vila fan cada primavera la campanya gastronòmica, anomenada “Pals i la Cuina de l’Arròs”. Ja estem en la 31ena edició.
Aquest any, que, degut a la sequera persistent, sols s’ha pogut plantar el 20% dels camps, i que, en solidaritat amb els arrossaires, no s’ha celebrat la Plantada de l’Arròs Tradicional; era una forma de mostrar com es plantava l’arròs, amb els peus a l’aigua, abans de la mecanització de l’agricultura.
Tot i la pluja d’aquests dies, que és molt benvinguda, donat que no es pot garantir l’aigua de reg en aquesta zona del Baix Empordà en els mesos d’estiu que és quan més se’n necessita i menys en cau del cel; no sabem ni si el que s’ha sembrat, (sols el 20% de l’extensió) arribarà a granar i donar arròs de Pals.
La Campanya gastronòmica d’aquest any la porten a terme onze restaurants de la Vila i altres establiments locals; cal ressaltar que el vi que es serveix en aquests menús de la Cuina de l’Arròs és també de Pals, del Mas Geli.
Tots els dies de l’any, per ara, es pot menjar, als restaurants, i a les cases particulars, un bon plat d’arròs de Pals, un arròs que per la seva morfologia fa que no es quedi covat.
Però aquests dies, fins al 2 de juny, us animo a participar en aquesta campanya gastronòmica. Els preus van de 38 a 75 euros, o sigui, per totes les butxaques.