13.1 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

La cuina de l’Empordanet presenta la nova guia 2024-2025

A l'Hotel Aigua Blava de Begur s'ha presentat la nova guia de restaurants 2024-25 de La Cuina de l’Empordanet, amb la presència dels principals xefs i cap de sala dels 11 restaurants membres del col·lecti. La guia busca promocionar els 11 restaurants del col·lectiu i servir d'eina útil per a informadors turístics, disponible en múltiples idiomes i formats, incloent digital.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet ha llançat la seva nova guia de restaurants per al període 2024-25 en un acte celebrat aquest dilluns a l’Hotel Aigua Blava de Begur. L’acte ha comptat amb la presència dels principals xefs i cap de sala dels 11 restaurants membres del col·lectiu, així com de personalitats notables com Vicenç Fajardo, president del col·lectiu; Vanessa Peiró, diputada delegada de Girona Excel·lent i Mercats de la Diputació de Girona; i Gloria Marull, presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Guia cuina de l'empordanet
Guia cuina de l’empordanet

La guia serveix com a eina de promoció dels restaurants membres, mostrant no només les seves ofertes culinàries sinó també destacant l’entorn dels establiments i les persones darrera del servei. Publicada en català i francès, així com en castellà i anglès, la guia té com a objectiu arribar tant a visitants internacionals com a residents locals, proporcionant una finestra a l’alta cuina de l’Empordanet.

A més, aquesta nova edició posa en relleu el compromís del col·lectiu per dignificar la feina del personal de sala, donant-li la mateixa importància que al treball dels xefs. Els informadors turístics de la zona disposaran d’aquesta guia com a recurs per recomanar experiències gastronòmiques úniques, estant disponible en formats físics i digitals per facilitar el seu ús i distribució.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies