Fa pocs dies els grups municipal de Independents per la Bisbal – PSC i Compromís per la Bisbal van fer declaracions davant els mitjans de comunicació en les que acusaven a la CUP de no haver municipalitzat la gestió de l’aigua a la Bisbal, aprofitant l’àmplia majoria que n’estava a favor.
Ara la formació anti sistema bisbalenca ha emès un comunicat desqualificant aquests dos grups, i ho fa amb afirmacions tant contundents com de «polítiques i polítics de vol gallinaci» «partidisme de curta volada» «política de titulars de premsa buits de contingut». També es refereix personalment a Òscar Aparicio com «l’únic professional de la política del bloc del 155 amb representació al consistori bisbalenc» i l’acusa de «crear titulars al preu que sigui, tan buits de contingut com buida està, a hores d’ara, la llista de la seva candidatura…»
Segons el comunicat:
« La CUP és ferma defensora de la gestió pública de l’aigua, lluny d’empreses que fan d’un bé d’interès públic un negoci.
La recuperació de la gestió pública de l’aigua requereix d’un estudi exhaustiu, que inclou un estudi de tarifes, de costos, d’estat de la xarxa, etc.
La gestió del cicle de l’aigua s’estén a, resumidament, tres àmbits: abastament en alta (de l’origen de l’aigua als municipis), en baixa (dels municipis a les llars) i sanejament, clavegueram i tractament d’aigües residuals.
L’abastament en alta és un servei mancomunat amb d’altres municipis, fet que impossibilita desmarcar-se’n a curt termini.
El clavegueram, d’acord amb el contracte declarat nul, és municipal a efectes pràctics, però prestat a l’actualitat per Sorea amb una inversió nul·la. En aquest punt, que caldrà afrontar sí o sí, cal estudiar la millor opció tenint en compte la capacitat tècnica i de personal dels serveis tècnics municipals. L’abastament en baixa. Aquest és el servei que la CUP creu que sí és possible recuperar a curt termini, avalat per estudis previs, i portat de manera directa, democràtica i pública»
Continuen afirmant els cupaires en el seu comunicat que el que han fet és «carregar-se de raons objectives, encarregar estudis i traçar un camí que, malauradament, no és ràpid, ni d’avui per demà. Tots els estudis, totes les opinions de grans referents en la municipalització de l’aigua, han conclòs que el camí era lent i llarg. Viable, sí, però que calia fer-lo bé.»
Asseguren que «El contracte amb l’empresa Sorea s’està liquidant i és una oportunitat per recuperar-ne la gestió pública. Hi apostem i hi creiem. Però no busquem titulars, busquem fets. No volem enganyar. Som realistes, i el camí a recorre és llarg. L’adhesió a l’AMAP, i la dotació pressupostària per un tècnic de brigada amb l’encàrrec de posar números reals i realistes a la gestió de l’aigua, de moment en l’abastament en baixa (l’aigua que arriba a les nostres llars) és senyal inequívoca de cap on volem anar»
Finalment el comunicat afirma que «La CUP ha treballat des del primer moment per fer propostes realistes, que fossin sostenibles i viables. També amb l’aigua. I continuarem treballant en aquesta línia. I quan sigui definitiu, quan ho tinguem tot lligat, llavors hi haurà titular. I ho farem amb tots els grups que hi creguin. I si volen, que surtin a la foto. Nosaltres defugim les instantànies. Volem coses que siguin perdurables i que siguin una millora per a totes les persones. Per això, la gestió de l’aigua serà pública a la Bisbal per sempre més»
A Ràdio Capital em contactat amb el cap de l’oposició Òscar Aparicio que ha manifestat que «no respon a atacs personals com és aquest cas» i pel que fa a la municipalització del servei d’aigua potable a la Bisbal «Només cal anar a les actes municipals per constatar quin és el grup que l’ha liderat des de bon començament». També afirma Aparicio que «El grup que encapçala vol debatre aquest tema serenament i sense debats estèrils», i que «en tot cas el que la CUP hauria de fer és explicar perquè ha tingut aquest tema aturat pràcticament des de fa tres anys i mig en lloc d’intentar amagar-ho amb atacs personals»