La companyia Agbar ha estrenat un nou sistema de regeneració d’aigua a la depuradora de Platja d’Aro que consisteix en desinfectar-la a través d’una llum ultraviolada. Aquest sistema d’última generació compta amb una elevada eficiència energètica i permet que l’aigua pugui ser reutilitzada amb la màxima qualitat. Això permetrà que les poblacions de Platja d’Aro, Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols necessitin menys aigua provinent del medi natural per garantir el subministrament potable. L’empresa també ha estrenat una planta d’energia fotovoltaica amb 206 panells per reduir la dependència elèctrica de la depuradora.
La planta depuradora de Platja d’Aro compta amb un mètode innovador per desinfectar i regenerar l’aigua. Està format per dos equips amb setze làmpades en cada un d’ells de baixa pressió i alta intensitat d’amalgama de mercuri. Aquest tipus de llum són molt eficients elèctricament i compten amb un control avançat de la dosi d’ultraviolat. Quan l’aigua passa per aquestes làmpades, desinfecten qualsevol tipus de bactèries que hi pugui haver en les aigües residuals. Això fa que sigui apta per molts usos garantint-ne la màxima qualitat.
La depuradora de Platja d’Aro dona servei també als municipis de Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols. Entre les tres poblacions sumen 175.000 habitants i depura 4,6 hm3 i en regenera 0,6 hm3 per a la seva utilització posterior.
A part del nou sistema de desinfecció de l’aigua, la planta també ha estrenat 206 panells fotovoltaics. Aquesta instal·lació preveu generar 125 MWh a l’any, que representa un 7% del consum d’energia que té la depuradora. L’ús d’aquesta energia produïda amb els panells fotovoltaics evitarà l’emissió de 53.750 kg de CO a l’any, que equival a una població de 320 arbres autòctons del clima mediterrani.