15.2 C
Pals
Dimarts, 26 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La Diputació subvencionarà els pagesos de les Gavarres que apliquin bones pràctiques

L'objectiu és que els pagesos realitzin accions que "afavoreixin la biodiversitat i les seves funcions ecològiques", tal com ha detallat el diputat de Medi Ambient, Lluís Amat. Aquest dimarts al migdia el plenari de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat les bases d'aquestes ajudes.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona subvencionarà les explotacions agrícoles i ramaderes del massís de les Gavarres que apliquin bones pràctiques per garantir la biodiversitat. Es tracta d’una prova pilot que farà la Diputació i que es basa en d’altres projectes que ja s’han fet a Collserola o Menorca. Algunes de les accions que permetran als pagesos rebre aquestes ajudes són deixar terrenys en guaret, mantenir parets de pedra seca, o tasques de gestió forestal per a la prevenció d’incendis. Les ajudes pagaran un 35% de la despesa que generi cada acció amb una quantitat límit de 3.500 euros.

Les produccions agrícoles i de ramaderia extensiva que estiguin al massís de les Gavarres optaran a una nova línia d’ajudes de la Diputació de Girona per tal que apliquin bones pràctiques a les explotacions. L’objectiu és que els pagesos realitzin accions que “afavoreixin la biodiversitat i les seves funcions ecològiques”, tal com ha detallat el diputat de Medi Ambient, Lluís Amat. Aquest dimarts al migdia el plenari de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat les bases d’aquestes ajudes.

Lluís Amat ha puntualitzat que aquest projecte és una prova pilot que es farà a les Gavarres i s’ha agafat “el model que funciona a Menorca” i que actualment també s’està provant a la zona de Collserola. La idea és que els pagesos i ramaders rebin ajudes per aplicar “elements que millores la biodiversitat de flora i fauna”, com ara els pol·linitzadors.
Els titulars de les explotacions podran optar a les ajudes que cobriran un màxim del 35% de la despesa que generi cada acció amb “un topall de 3.500 euros per cada usuari”. Cada mesura està recollida en les bases de les ajudes amb un import que ajudarà a fixar la subvenció.

Amat ha detallat que algunes de les accions que recollirà la prova pilot són mantenir prats, deixar terrenys en guaret, construir tanques vives, mantenir parets de pedra seca, utilitzar adobs orgànics o fer tasques de gestió forestal per a la prevenció d’incendis. La Diputació destinarà 85.000 euros en aquesta línia d’ajudes.

Des dels grups de l’oposició han celebrat aquest projecte i han animat a estendre les ajudes a la resta de la demarcació de Girona tan bon punt finalitzi la prova pilot.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Saludar

Benvolguts oients de Ràdio Capital, si en una cosa noto, dia sí i dia també, els efectes de la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -