Els cellers de la DO Empordà han començat la verema del 2017 que s’allargarà fins al proper mes d’octubre. En general, la verema ha començat entre una setmana i deu dies abans respecte a campanyes anteriors. La causa: les altes temperatures de la primavera.
Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d’enguany serà lleugerament superior a la de l’any passat, aproximadament un 5%. Inicialment, es preveia que la collita fos molt abundant. Però ho serà menys per dos episodis meteorològics extrems que han afectat la vinya els últims mesos: la intensa gelada de l’abril i la forta pedregada del juny.
Les condicions meteorològiques de les properes setmanes marcaran l’evolució de la maduració del raïm i determinaran el volum final de la verema 2017.
Aquest 2017 s’ha posat en en marxa l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de la DO Empordà que principalment assessora els viticultors per aplicar mètodes més racionals i sostenibles en el tractament de les vinyes.