L’empresa Vins i Licors Grau, de Palafrugell ha estat reconeguda amb el premi lledoner d’Or que li ha concedit el Consell Regulador de la DO Empordà en la quarta edició dels premis Bacus Emporità i Lledoner d’Or que anualment es concedeixen a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció dels vins empordanesos, dins el marc de la Festa de benvinguda a la Mostra del vi de l’Empordà que organitza l’Ajuntament de Figueres.
Per la DO Empordà, “l’empresa empordanesa ha apostat per la venda i distribució dels vins de proximitat amb una acció comercial permet donar visibilitat a molts dels vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos”. El reconeixement a l’empresa palafrugellenca li arriba per la seva aposta decidida pels vins de l’Empordà i se suma als diversos reconeixements amb els que ja compta. Sense anar més lluny, aquest mateix 2018 ja va recollir un dels premis T, que impulsa la Fundació Jordi Comas Matamala.
La DO Empordà també ha premiat l’Ajuntament de Figueres amb el Bacus Emporità 2018 “pel seu notable esforç en la difusió dels vins de la DO Empordà, a través de diverses iniciatives com la Mostra del Vi de l’Empordà” o la inclusió de les activitats enoturístiques dels cellers empordanesos en el Pla de Desenvolupament Turístic de la ciutat. El premi vol reconèixer i posar en valor l’aposta del consistori figuerenc de consolidar-se com la capital del vi de l’Empordà.
És la primera vegada que aquest premi es lliura a una institució, ja que en edicions anteriors s’havia concedit a personalitats, com el recentment traspassat enòleg Eduard Puig Vayreda a qui es va otorgar el Bacus Emporità 2017.
La DO Empordà
El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l’Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers DO Empordà venen actualment prop de 6 milions d’ampolles a l’any.