11.1 C
Pals
Dijous, 14 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà reconeix Vins i Licors Grau per la seva promoció dels vins empordanesos

L'entitat també ha reconegut l'Ajuntament de Figueres amb el Bacus Emporità 2018 per l'esforç en la difusió dels vins de l'Empordà a través de diverses iniciatives

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’empresa Vins i Licors Grau, de Palafrugell ha estat reconeguda amb el premi lledoner d’Or que li ha concedit el Consell Regulador de la DO Empordà en la quarta edició dels premis Bacus Emporità i Lledoner d’Or que anualment es concedeixen a persones, institucions o establiments que han destacat en la promoció dels vins empordanesos, dins el marc de la Festa de benvinguda a la Mostra del vi de l’Empordà que organitza l’Ajuntament de Figueres.

Per la DO Empordà, “l’empresa empordanesa ha apostat per la venda i distribució dels vins de proximitat amb una acció comercial permet donar visibilitat a molts dels vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos”. El reconeixement a l’empresa palafrugellenca li arriba per la seva aposta decidida pels vins de l’Empordà i se suma als diversos reconeixements amb els que ja compta. Sense anar més lluny, aquest mateix 2018 ja va recollir un dels premis T, que impulsa la Fundació Jordi Comas Matamala.

La DO Empordà també ha premiat l’Ajuntament de Figueres amb el Bacus Emporità 2018  “pel seu notable esforç en la difusió dels vins de la DO Empordà, a través de diverses iniciatives com la Mostra del Vi de l’Empordà” o la inclusió de les activitats enoturístiques dels cellers empordanesos en el Pla de Desenvolupament Turístic de la ciutat. El premi vol reconèixer i posar en valor l’aposta del consistori figuerenc de consolidar-se com la capital del vi de l’Empordà.

És la primera vegada que aquest premi es lliura a una institució, ja que en edicions anteriors s’havia concedit a personalitats, com el recentment traspassat enòleg Eduard Puig Vayreda a qui es va otorgar el Bacus Emporità 2017.

La DO Empordà

El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l’Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers DO Empordà venen actualment prop de 6 milions d’ampolles a l’any.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -