Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

13.8 C
Pals
Dijous, 10 abril 2025
- Publicitat -

La DO Empordà recupera els vins d’àmfora

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Diversos cellers de la DO Empordà han recuperat les àmfores per oferir vins que destaquen per la seva mineralitat, frescor i un elevat grau de puresa dels aromes primaris de la varietat emprada. Fa més de 2.000 anys, grecs i romans van estendre l’ús de les àmfores a l’Empordà com a recipient per fermentar el raïm i elaborar el vi. Ara els cellers La Vinyeta, Gelamà, Vinyes d’Olivardots i Gerisena han començat a comercialitzar vins creats amb aquesta històrica tècnica, tot i que ara per ara s’elaboren petites produccions que exploren la seva potencialitat.

Els cellers usen àmfores de 600 a 800 litres de capacitat, elaborades amb fang d’una purositat concreta que propicia un correcte envelliment dels vins. Els cellerers destaquen la mineralitat dels vins d’àmfora a causa del contacte directe del vi amb el fang. Remarquen que els vins d’àmfora són lleugers, molt frescos i un punt afruitats, molt en la línia de la demanda actual del mercat. Un altra de les seves característiques és l’elevat grau de puresa dels sabors primaris de la varietat emprada, gràcies a la neutralitat del recipient. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies