La reobertura de l’hostaleria i la restauració han estat claus per a la recuperació de les constants vitals de la Denominació d’Origen Empordà. Han augmentat també les vendes al mercat gironí, que representa un 50% de les gairebé 6 milions d’ampolles comercialitzades.
Els cellers empordanesos van vendre durant el 2021 5,8 milions d’ampolles, augmentant en un 29% les vendes del 2020, on la pandèmia va arribar al seu clímax, amb el tancament de sectors com l’hostaleria i la restauració.
L’enoturisme i la confiança del producte de proximitat també ha estat un factor clau en la recuperació. Les vendes a la resta de Catalunya representen un 20% del total, la venda directa al celler s’enfila fins al 18% de tot el negoci, mentre que el nombre d’ampolles comercialitzades a l’Estat espanyol se situa en el 3%. Si parlem de varietat, el vi negre és el més consumit amb 3,2 milions d’ampolles venudes.
Es recupera la Mostra de Vins de la DO Empordà
Una altra bona notícia és la tornada de la Mostra de Vins de la DO Empordà, que aquest any es tornarà a celebrar després de l’aturada per la pandèmia. Tindrà lloc al Mas Marroch i anirà dirigida al sector de la restauració i el comerç vinícola. Comptarà amb les propostes de prop de trenta cellers.