La Denominació d’Origen Empordà ha superat el centenar de vins excel·lents a l’edició 2020 de la Guia Peñín. És la primera vegada que s’aconsegueix que 101 vins empordanesos aconsegueixin una qualificació entre 90 i 94 punts. A l’última edició, la DO Empordà va obtenir l’excel·lència en 83 vins. L’any 2015 només hi havia 43 vins amb aquesta qualificació.
La Guia Peñín del 2020 ha destacat l’excel·lència dels vins negres, majoritaris a la DO Empordà, amb un 50,4%, els vins blancs amb un 26,7%; els dolços amb un 18,8% i finalment els rosats, un 1,9%; i els escumosos un 0,9%. Entre aquests vins, hi destaquen els vins negres de les anyades dels anys 2015 i del 2016; mentre que la Guia Peñín del 2020 posa el focus en les anyades del 2017 i del 2018 pel que fa als vins blancs.
Dels vins que s’han presentat a la Guia Peñín del 2020, 18 vins han aconseguit 93 punts, 17 els 92 punts, 28 els 91 punts i els altres 33 han assolit els 90 punts necessaris per considerar-se vins excel·lents. La resta dels vins puntuats, 133 en total, han rebut la qualificació de molt bons, és a dir, entre 85 a 89 punts. Dels 234 vins empordanesos tastats, la Guia en puntua el 43% amb excel·lència.