Els productors de la Denominació d’Origen Protegida de l’Oli de l’Empordà han presentat aquest dissabte la collita del 2024 al Mercat del Lleó de Girona. Durant la jornada, els visitants han pogut tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors. Enguany, l’oli verge destaca per un sabor més afruitat, convertint-se en un complement ideal per als plats.
La presentació ha tingut un ambient festiu gràcies a una ballada de swing i l’actuació del grup Hop’s Trio, que ha captat l’atenció dels qui passejaven pel centre de la ciutat.
Com és tradició, els trulls de la Denominació d’Origen Protegida han fet una donació de 100 litres d’oli al Banc dels Aliments de Girona. A l’acte han assistit diverses autoritats, com l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i representants del sector gastronòmic i social.
La nova collita ha estat apadrinada per l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona. Aquest oli serà present en esdeveniments organitzats per l’entitat durant l’any. La presentació ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el Gremi de Flequers Artesans, La Cuina del Vent i altres institucions locals.