23.5 C
Pals
Diumenge, 7 juliol 2024
- Publicitat -

El camp de treball a la Vall de Bell-lloch comptarà amb 24 joves per afavorir i conservar el patrimoni natural i cultural

Del 1 al 14 de juliol, realitzen tasques de restauració i conservació a la vall de Bell-lloc, al massís de les Gavarres. L'activitat es fa a la finca municipal de Can Pere Tià, amb l'objectiu de fomentar la gestió ambiental i el patrimoni cultural

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un total de 24 joves d’arreu de Catalunya participen aquests dies en un camp de treball a Palamós, organitzat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El camp, que es desenvolupa del 1 al 14 de juliol, se centra en la vall de Bell-lloc, dins el massís de les Gavarres, reconegut pels seus valors naturals i culturals.

L’activitat es concentra a la finca municipal de Can Pere Tià, on els joves, d’entre 14 i 17 anys, acompanyats per monitors, col·laboraran en tasques de sanejament de patrimoni. Un dels projectes inclou la restauració del molí del Mas Xifra, un element històric i cultural significatiu. També treballen en la recuperació de la resclosa del molí de Mas Antoniet, important per al passat hidràulic local, i en la creació de basses temporals per fomentar la biodiversitat.

A través d’aquestes activitats, els participants adquireixen coneixements sobre gestió ambiental i patrimoni cultural, contribuint a la conservació de la zona. Els matins es dediquen a les tasques del camp de treball, mentre que les tardes es reserven per a activitats de lleure i excursions per conèixer l’entorn de Palamós.

El camp de treball, titulat “Gavarres, natura i cultura”, el gestiona l’Associació de Naturalistes de Girona, amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres i l’Ajuntament de Palamós. L’objectiu és unir esforços per proporcionar als joves una experiència enriquidora que promogui la conservació dels recursos naturals i culturals, així com la implicació dels joves en la preservació del seu entorn. A més, l’activitat compta amb el suport d’empreses locals com el Museu de la Pesca, l’Associació d’Amics de les Illes Formigues, Brugarol, Forest Terra, Escola de Mar i Vela, Kayaking Costa Brava i Dynamic Nord.

La finca municipal de Can Pere Tià, situada a La Pietat, acull diverses activitats vinculades al patrimoni natural i cultural organitzades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós. La finca també inclou un projecte d’unitats d’horta per a la ciutadania. La propietària, Erika Schade, va donar la finca a l’Ajuntament el 1992 amb la condició que es destinés a finalitats socials, culturals i juvenils.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Txabi Franquesa es posa a la butxaca el públic de Sant Feliu de Guíxols

L'actor i humorista barceloní arribava ahir dissabte al Festival Salat, per presentar el seu xou 'Escocía', i va triomfar amb una exhibició de dues hores ininterrompudes d'humor
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -