La Fira de la Gamba de Palamós revalida, un any més, l’èxit de visitants, que durant tot el dia d’avui, 8 de juny, de 12 a 22 h, han gaudit de la seva novena edició, que tradicionalment té lloc a la llotja del port pesquer del municipi.
L’activitat ha superat els 35.000 tiquets venuts, mitjançant els quals el públic assistent ha pogut gaudir de l’oferta gastronòmica de la fira, amb degustacions de Gamba de Palamós a la planxa i de plats elaborats amb aquest referent gastronòmic local, com mandonguilles i croquetes amb Gamba de Palamós, peus de porc amb Gamba de Palamós, suquet de Gamba de Palamós.
També s’han pogut degustar fideuà, arròs de Gamba de Palamós, pèsols amb Gamba de Palamós, ensaladilla amb Gamba de Palamós o blanqueta de pollastre a baixa temperatura amb Gamba de Palamós. Entre aquestes propostes també destaca el gelat de gamba vermella de Palamós i la crep de Gamba de Palamós.
Aquest gran volum de tastets ha suposat superar la xifra de 250 quilos de gamba servits durant la jornada.
La fira, com és tradicional, ha inclòs el lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós, atorgat enguany al Dr. Joan Lluís Alegret, assessor del sector pesquer català i en particular de la Confraria de Pescadors de Palamós, com a científic de les ciències socials i director de la Càtedra d’Estudis Marítims. A més, s’han entregat nous certificats a les empreses que enguany se sumen a la Marca de Garantia d’aquest destacat producte pesquer local.
Els establiments que s’han incorporat són: guingueta El Refugi, restaurant la Fàbrica del Gel, Sagaró Sushi i l’Organització de Productors Pesquers de Palamós (OPP).
El programa també ha inclòs visites guiades a les barques d’arrossegament i a la subhasta del peix, així com tres sessions de showcookings a l’Espai del Peix, amb la participació dels xefs Quim Casellas, Tomàs Brull, Toni Izquierdo i Narcís Oliu.
L’organització de la Fira de la Gamba de Palamós és a càrrec de l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors de Palamós i la Fundació Promediterrània, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, de Ports de la Generalitat, de la Diputació de Girona, de l’Organització de Productors Pesquers (OPP), i el patrocini d’Estrella Damm i Perelada.