Peratallada acollirà el diumenge 27 d’abril una nova edició de la Fira de les Herbes, que enguany arriba a la seva vintena convocatòria. Aquesta fira oferirà una jornada plena d’activitats al voltant del món vegetal, la salut natural i les tradicions populars.
Al llarg de tot el dia, els carrers i espais emblemàtics del nucli antic de Peratallada es convertiran en escenaris de descoberta i divulgació. Els visitants hi trobaran parades de productes naturals, plantes remeieres, olis essencials i elaboracions locals. També podran participar en tallers i activitats pensades tant per a adults com per a infants.
Entre les propostes més destacades hi ha la sortida per identificar plantes medicinals del nostre entorn, guiada per l’entitat SITRA, i diversos tallers de preparació de productes aromàtics i medicinals com olis, saquets de lavanda o vermuts. Aquests tallers estaran conduïts per membres de SITRA i també per Emporarom, que afegirà una proposta de creació d’un herbari.
Una altra activitat destacada serà la doble participació de la cuinera especialitzada en cuina botànica, Iolanda Bustos. La reconeguda xef oferirà una xerrada amb demostració culinària i una sessió específica de cuina amb flors, apropant al públic el potencial gastronòmic de les plantes silvestres.
També hi haurà espai per a la reflexió i el benestar amb una xerrada col·loqui a càrrec de la terapeuta holística Veronica Duro, que parlarà de teràpies naturals aplicades tant a persones com a animals, amb l’organització de BisbalGat. A més, el Jardí de l’Ànima conduirà un taller d’autogestió de la salut amb plantes, pensat per fomentar l’autonomia i el coneixement popular.
L’oferta es completarà amb l’actuació musical del duet Keko Domènech i Toni Molina, una zona de joc creatiu per a infants, una exposició de plantes comestibles i el taller “La música del regne de les plantes”, que impartirà Magam, fusionant sons i natura.
Com cada any, la jornada clourà amb la tradicional rifa organitzada per la Comissió de Festes de Peratallada. S’hi sortejaran diversos lots de productes de proximitat, com a reconeixement als productors locals i al vincle amb el territori.