14.2 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

La Fiscalia de Medi Ambient detecta presumptes irregularitats a Puig Montcal, a Begur

Els terrenys on es vol construir estan inclosos en l'Espai d'Interès Natural Muntanyes de Begur i a la Xarxa Europea Natura 2000, i diverses entitats per la protecció del medi ambient han presentat al·legacions contra el projecte les tres vegades que es va aprovar

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Fiscalia de Medi Ambient ha iniciat un procés judicial penal per presumptes irregularitats urbanístiques en relació a la construcció de xalets en terrenys del puig Montcal, a Begur. Segons la Fiscalia, el projecte d’urbanitzar nou parcel·les, amb respectius xalets, al puig Montcal, podria constituir delictes de prevaricació urbanística i contra l’ordenació del territori. Aquesta decisió ha estat comunicada als ecologistes que han estat batallant contra la construcció i que ara veuen amb satisfacció aquesta acció judicial.

El portal 324 informa que les organitzacions ecologistes denunciants, com Ecologistes en Acció, SOS Costa Brava i Salvem Begur, han rebut la notícia amb satisfacció, però també han expressat “prudència i el màxim respecte” per la Fiscalia i les persones afectades per la investigació penal. Confien que la decisió judicial pugui comportar “el final d’una etapa urbanística a Begur d’urbanització desaforada amb afectació als boscos i muntanyes de Begur” i un “canvi de rumb en la política urbanística” perquè sigui “més respectuosa amb el patrimoni natural i paisatgístic del municipi”.

Els terrenys on es vol construir estan inclosos en l’Espai d’Interès Natural Muntanyes de Begur i a la Xarxa Europea Natura 2000, i diverses entitats per la protecció del medi ambient han presentat al·legacions contra el projecte les tres vegades que es va aprovar. Han advertit que la construcció de la urbanització de luxe afectaria “hàbitats d’interès comunitari prioritari de dunes amb pineda mediterrània”.

El govern de Begur va aprovar la urbanització i permetre edificar a la zona el 8 de novembre del 2022, malgrat els set informes d’organismes públics que indicaven que aquells terrenys s’havien de mantenir com a inedificables pel seu valor natural. Eren quatre informes del Departament de Medi Ambient, un del Consell de Protecció de la Natura i dos del Departament d’Acció Climàtica. Això ha portat als grups ecologistes a impugnar l’acord d’aprovació definitiva de la Modificació puntual del Pla Parcial al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha admès a tràmit el recurs contenciós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Francesc Almagro: “Cal crear un nou pla per poder-nos adaptar a la nova mobilitat de la comarca”

Les sindicatures de greuges del Baix Empordà han fet una crida a repensar el sistema de transport públic de la comarca coincidint amb la propera renovació de la seva concessió. Proposen una reforma integral per millorar la connectivitat amb Girona, Barcelona i estacions clau com les de Flaçà, al Gironès, i Caldes de Malavella, a la Selva. I per parlar de totes aquestes reivindicacions ens ha visitat al Supermatí el Síndic de Greuges de Palafrugell, Francesc Almagro.

Altres notícies