8.6 C
Pals
Diumenge, 19 gener 2025
- Publicitat -

La Fundació Drissa obrirà un servei prelaboral a Platja d’Aro i dirigirà una residència a Palafrugell

En el seu 25è aniversari, la Fundació Drissa fa un pas endavant en el negoci de l’horticultura ecològica amb la marca 'BDrissa'

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Fundació Drissa, una entitat dedicada a la inserció laboral de persones amb un problema de salut mental, celebra el seu 25è aniversari amb l’obertura de dos nous serveis prelaborals a Platja d’Aro i Blanes, i estrenant-se en la direcció de residències a Palafrugell. La voluntat de l’entitat, creada de manera formal el 23 de març de 1999, és impulsar nous projectes per incrementar els llocs de feina del col·lectiu amb el qual treballa.

I és que aquest mes d’abril l’entitat començarà a dirigir la residència Marejol de Palafrugell, un recurs d’habitatge amb trenta places. La Fundació Drissa gestionarà per primer cop una residència i incorporarà al seu equip el personal existent i ampliarà la plantilla amb dotze persones.

D’altra banda, la fundació vol obrir dos nous serveis prelaborals a Platja d’Aro i Blanes. Aquests dos serveis, amb un total de quinze places cadascun, se sumen als existents a Girona, Figueres i Santa Coloma de Farners. Els serveis prelaborals són un recurs en què les persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental poden començar un itinerari laboral per aconseguir un lloc de feina en empreses ordinàries o en un centre de treball protegit, o bé reprendre els estudis o formar-se. La voluntat de l’entitat és apropar el servei a les persones de la zona i incrementar la contractació, que actualment la taxa d’inserció laboral de l’entitat es troba en el 50%.

El negoci de l’horticultura ecològica amb BDrissa

La Fundació Drissa, que també treballa en la producció ecològica de fruites, verdures i hortalisses de les comarques gironines, fa un pas endavant en aquesta línia de negoci i empren un canvi de marca per incorporar al lineal nous productors del territori, ‘BDrissa’. La nova denominació manté la línia de producte saludable i de proximitat, i engloba l’activitat de cultiu, transformació a l’obrador, i venda a les botigues, amb dos punts a Girona, un al Mercat municipal de Girona i un altre al cor del Barri Vell de Girona, i que inclou un servei de càtering.

L’activitat d’horticultura ecològica s’enfortirà amb la programació d’activitats al centre de visitants de la finca ecològica, un projecte educatiu de sostenibilitat agrària i ambiental, que vol promoure el coneixement sobre l’alimentació sostenible, ecològica i de proximitat, dirigit i obert a qualsevol col·lectiu.

Amb tot, Fundació Drissa, amb un pressupost anual de més de 4 milions d’euros i un equip de 180 persones en aquests moments, preveu incrementar la plantilla en un 14% a finals d’any. Actualment, un 58% dels professionals de l’entitat són persones amb un problema de salut mental.

Millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental

La Fundació Drissa va néixer el 23 de març de 1999 impulsada per l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), empresa pública de la Generalitat de Catalunya que gestiona la Xarxa de Salut Mental i Addiccions del territori, i dos empresaris a títol individual.

Es va crear amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones que tenen problemes de salut mental, especialment de les que tenen un trastorn mental sever. Treballa a través de la implementació de dues línies de treball: la integració laboral i l’habitatge, acompanyades de centenars de projectes que han contribuït al seu creixement i consolidació. Al llarg de la seva història ha acollit més de 3.000 persones i ha atès una mitjana diària de 270 persones a l’Àrea de capacitació i el Servei d’habitatge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies