La Generalitat demanarà a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que inclogui al Catàleg Municipal les obres de l’arquitecte Joan Bordàs que no hi són però que consten a l’Inventari de patrimoni arquitectònic del Departament de Cultura del govern.
És la resposta que ha donat el govern català a una carta que va enviar l’entitat Alerta Sant Feliu al President Quim Torra en què s’avisava de suposades irregularitats en la gestió del patrimoni per part del consistori. Altres elements sobre els quals es posava el focus són: la tala d’arbres protegits, l’actuació a l’estany de la plaça Ferran Agulló, els treballs a la muralla portuària del segle XV, l’enterrament de les restes arqueològiques del Monestir i l’actuació sobre una font pública.
Sobre la tala dels arbres del passeig, la Direcció General de Patrimoni constata que tenien protecció i en demanarà informació a l’Ajuntament. Farà el mateix amb possibles actuacions sobre fonts protegides i amb els treballs a la muralla portuària del segle XV.
La Generalitat avala l’enterrament de les restes arqueològiques del Monestir, perquè, diuen, és una “mesura de protecció i reversible” i no hi veuen necessària “cap tipus d’actuació”.
Sobre l’estany de la plaça Ferran Agulló, afirmen que s’ha perdut “identitat patrimonial” amb “l’actuació projectada a la plaça i la nova ubicació i instal·lació de l’escultura”. Conclouen que “tenia un entorn i unes condicions molt més apropiades que el que es preveu”.