12.2 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

La Generalitat obre una convocatòria d’ajuts al lloguer per a persones d’entre 36 i 64 anys i de 65 anys o més

El Govern hi destinarà inicialment 39 milions d'euros per prevenir el risc d'exclusió residencial

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Generalitat ha obert una convocatòria d’ajuts al lloguer per a persones d’entre 36 i 64 anys i de 65 anys o més amb l’objectiu de prevenir el risc d’exclusió residencial a famílies amb menys recursos, segons ha explicat aquest dijous la consellera de Territori i Habitatge, Sílvia Paneque, en una trobada amb promotors i representants del món municipal a la seu del Departament per explicar-los la primera convocatòria de reserva pública de solars. Els ajuts, per tant, seran per a persones que no es troben en risc imminent d’exclusió però que “necessiten un ajut per seguir residint a l’habitatge on viuen”, ha explicat. La partida inicial per a aquests ajuts és de 39 milions. Pròximament, el Govern publicarà una convocatòria per als joves.

Els sol·licitants que en data 31 de gener de 2025 tinguin de 36 a 64 anys podran presentar la sol·licitud a partir del 10 de març de 2025, a les 9 hores i fins a l’11 d’abril de 2025; mentre que les persones que tinguin 65 anys o més ho podran fer des de demà 21 de febrer de 2025, i fins al 21 de març de 2025. Els tràmits es poden fer telemàticament i presencialment.

Els ajuts anunciats avui no seran lineals, de manera que no constaran d’una quantitat fixa sinó que s’ajustaran a l’esforç de cada llogater en funció dels seus ingressos, amb un màxim de 200 euros al mes i un mínim de 20 euros.

D’altra banda, els juts tindran en compte la situació geogràfica de l’habitatge pel que fa al topall màxim que pot ser subvencionable. Aquest any s’han modificat els topalls a la comarca del Garraf i a les demarcacions de Girona i Tarragona per adaptar-los a la situació real del mercat de lloguer.

Així, a Barcelona i la seva àrea metropolitana per primer cop el topall és de 900 euros mensuals per habitatge i 450 euros per habitació, mentre que a la resta de la demarcació es manté en 650 euros (350 euros l’habitació).

A la demarcació de Girona els topalls passen a ser de 750 euros, 100 euros més, i 400 euros per habitació, 50 més que abans. A la demarcació de Tarragona passen als 700 euros per habitatge (abans 600 euros) i 350 euros per habitació (abans 300 euros) i a Lleida i a les Terres de l’Ebre es mantenen els topalls de 600 euros per habitatge i 300 per habitació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies