9.9 C
Pals
Divendres, 15 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La gestió de residu tèxtil recupera més de 79 tones de roba al Baix Empordà durant el primer semetre del 2024

La gestió d’aquest residu tèxtil ha evitat l’emissió de 486 tones de CO2 i permet obtenir-ne recursos per a programes socials.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà recupera més de 215.000 peces de roba durant el primer semestre de 2024, segons dades de la Humana Fundación Pueblo para Pueblo. Això equival a 79,8 tones de residu tèxtil recollides de gener a juny a la comarca. De la gestió d’aquest residu se’n deriven beneficis ambientals, ja que no s’han emès 486 tones de CO2, i també socials, amb la creació d’ocupació verda, execució de projectes de cooperació al desenvolupament i programes socials a Catalunya. Joan Carles Montes, portaveu de la fundació Humana, apunta que aquestes són xifres similars a les que hi ha hagut en anteriors períodes, però que estan molt satisfets d’aquesta gestió de la roba al Baix Empordà.

El 90% de la roba de la qual es desfan els ciutadans i que recull l’entitat catalana tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat. A més, la gestió d’aquest residu ha evitat al primer semestre l’emissió de 486 tones de CO2.

El residu tèxtil – com la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen – es diposita en els contenidors ubicats en llocs de fàcil accés, que es buiden periòdicament (entre un i dos cops per setmana) per a garantir-ne un bon servei. Posteriorment, es classifica a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), tal com explica Joan Carles Montes.

Cal destacar que a la comarca hi ha diversos llocs per poder recollir tota aquesta roba. Concretament, hi ha contenidors a Sant Feliu de Guíxols, que ha recollit 21,9 tones aquest primer semestre; Palamós, que n’ha recollit 18,5 tones; Calonge, que n’ha recopilat 10,2 tones; i Begur, que n’ha recollit 8,9 tones. Joan Carles Montes destaca, però, que els agradaria estar presents en altres espais per, si fos el cas, rebre més roba.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -