Les quatre barques d’arrossegament que encara sortien a mar ho han fet per darrera vegada aquest dimecres mentre les altres dinou ja feia més d’una setmana que quedaven a port. Després que la confraria hagi pres l’acord en assemblea que s’havia de sortir a pescar per torns, els pesquers de les embarcacions d’arrossegament Juan y Virgilio, Mandorri, Perla de Palamós i Tia Cinta han al·legat que és inviable treballar només un dia a la setmana i han decidit que no tornarien a sortir.
Fins llavors, els armadors d’aquestes quatre embarcacions havien continuat la seva feina per demostrar que, tot i les dificultats, podien complir amb totes les mesures de seguretat que se’ls demanava, com ara mantenir una distància de més d’un metre entre els pescadors, dur mascareta i guants, com també per seguir exercint la seva activitat econòmica. Ara bé, no estan d’acord amb les mesures que ha acordat la Junta General de la Confraria palamosina i han decidit deixar de feinejar. Consideren que, amb el sistema de torns que proposa l’entitat, l’activitat és inviable. Així, el dimecres va ser l’últim dia que van sortir i han decidit donar la integritat de la recaptació econòmica a la Confraria perquè la cedeixi a l’Ajuntament i sigui destinada a fins sanitaris relacionats amb el coronavirus.
Per fer front a la davallada de comandes de restaurants i la baixada dels preus de peix, la confraria havia convocat una assemblea el divendres passat per decidir quina era la millor manera de respondre a aquesta situació. L’acord va ser treballar per torns, és a dir que cada pesquer sortiria un cop a la setmana.
Així que de moment, la subhasta de la llotja depèn únicament de les arts menors, és a dir dels vaixells amb un sol tripulant. En aquestes circumstàncies, el patró major Toni Albalat assegura que el més probable és que la confraria haurà de tancar. El dilluns vinent es prendrà la decisió en una assemblea general telemàtica.