Tots sabem que des de que va començar la pandèmia hi ha hagut moltes persones afectades, directa o indirectament, així com molts sectors. Hotels, restaurants i bars han hagut de tancar, i els que poden obrir ho han de fer amb restriccions i seguint molts protocols.
Tampoc se n’han vist indemnes els espais d’entreteniment, ni els esports ni la cultura. A dia d’avui les discoteques segueixen tancades, molts equips esportius d’una gran diversitat d’esports segueixen sense poder jugar, i fins i tot sense poder entrenar. La majoria de teatres estan tancats, i els que poden actuar ho han de fer amb límits d’aforament i restriccions.
Un sector que indiscutiblement s’ha vist molt afectat a causa de tot això és el musical. La major part dels artistes no poden actuar, i fins i tot aquells que estan més consolidats a nivell nacional s’han vist afectats per les restriccions, havent de reduir aforaments i catxets.
Pels músics que vivien d’això, ja fos fent petits concerts i petites gires, o donant classes, la pandèmia ha estat un desastre. Fins i tot per assajar els resulta complicat, a causa dels confinaments municipals. I no només pels músics.
Els aficionats als concerts i a la música en directe, als vermuts musicals tant típics d’aquí el Baix Empordà, avui dia només poden gaudir d’aquesta afició amb comptagotes.
En el reportatge La música en temps de Covid, el seu autor ens porta per tot un recorregut d’entrevistes a persones que ens poden explicar de primera mà com és ser músic en aquests temps tant complicats. Amb especial menció a la sala Inagua de Palamós, que va haver de tancar el mes d’octubre, cinc persones molt especials per l’escena del Baix Empordà ens parlen de música en passat, present i futur.