12.5 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

La nit de Sant Joan

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

He fet l’amor a la platja després de banyar-nos de nit. He saltat fogueres. He tirat petards – més aviat pocs -. He anat a concerts. He fet conjurs als clots de sant Julià. He fet conjurs a la petita església románica de Sant Feliu de Barruera. M’he avergonyit de conjurs i merdes vàries. de gent boja pel solstici, com ara amagar-me a la manera de Jacobo Belbo de l’Eco.  He oblidat Sant Joan. I l’he tornat a recuperar. I després encara l’he recuperat amb més força quan l’amiga Silvia Soler va escriure l’Estiu que comença.

I és que aquesta nit – anomeneu-la com volgueu – per mi és preciosa i intensa i intento repetir-la sempre que puc sigui febrer, Juny o Novembre. Perquè jo ja he trobat la meva nit de Sant Joan i ja no hi passen cap de les coses que us he anomenat. Espero que vosaltres també hagiu trobat la vostra i que la disfruteu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies