La mítica Pastisseria Sans de la Bisbal es traspassa al pastisser tarragoní Oriol Balaguer. Can Sans va obrir l’any 1927 i ara, la tercera generació de la família ha decidit vendre’s el negoci. Malgrat això, el nou propietari assegura que “conservarà tots els productes clàssics dels Sans, com el bisbalenc, el Sacher, el trufat de nous, el pastís de formatge i els seus famosos canelons”, entre altres.
A part d’això, la nova pastisseria també oferirà algunes de les propostes més reconegudes d’Oriol Balaguer. Explica que “crearà una carta en la que s’apostarà per una gastronomia dolça tradicional, elaborada de forma artesanal a l’obrador de la botiga”, però que també tindran un espai els “capricis salats” com vins, formatges i embotits de la zona.
Oriol Balaguer va néixer el 1971 a Calafell (Tarragona) i va estudiar a l’escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona. Després, va treballar en algunes de les millors pastisseries belgues i espanyoles, i va formar part de l’equip de Ferran Adrià durant sis anys. El 1993 el van escollir com a Millor Pastisser Artesà Espanyol (quan tenia només 21 anys) i el 2001 la seva creació “Textures de Xocolata” va guanyar el guardó a Millor Postres del Món.