La recollida selectiva de residus s’ha doblat el darrer any a Begur. Ha passat de ser realitzat pel 22% de la població al 45%. Segons l’Ajuntament, aquesta millora arriba gràcies a la implantació del servei porta a porta a una part del municipi. Així ho assegura l’estudi fet des de l’àrea de Medi de l’evolució del servei.
I, amb l’ampliació del porta a porta a tot el municipi, l’alcalde del municipi, Joan Loureiro, està convençut de “poder superar les previsions que marca la Comissió Europea i la Generalitat de cara al 2020”. Aquesta previsió és d’entre el 50 i el 60%.
L’alcalde assegura que, al llarg d’aquest darrer any, el servei porta a porta “ha comportat uns beneficis econòmics per al municipi importants”. A banda dels “beneficis mediambientals i ecològics”, ha dit Loureiro.
L’ampliació del servei porta a porta s’ha iniciat pels sectors de Mas Prats i la Xarmada-Mas Gispert. I es continuarà a la resta, amb algunes excepcions que “per la seva orografia fan impossible aquest servei”, segons l’Ajuntament.
El projecte del porta a porta a Begur va començar l’1 de febrer. En aquell moment, l’alcalde Joan Loureiro es trobava satisfet del funcionament del projecte. I explicava com es resolien problemes que havien sorgit:
L’alcalde de Begur, satisfet amb el primer mes i mig del porta a porta
Després de l’estiu, l’alcalde mantenia la valoració positiva:
Joan Loureiro: “El balanç del porta a porta és positiu després de la prova de foc de l’estiu”