16.5 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La revista de Palafrugell celebra 30 anys

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
La revista de Palafrugell celebra 30 anys
Loading
/

Els palafrugellencs estem de celebració. Aquest any la Revista de Palafrugell fa 30 anys, i aquest vespre ens trobarem al Museu del Suro per celebrar-ho.
Que una revista local, en paper i en català arribi a fer trenta anys en el panorama actual és tota una rara avis, és com un llogarret Gal.
La Revista de Palafrugell aporta informació reposada i de proximitat, és una expressió de
pluralisme tant polític com social, i és un element d’identitat de la Vila.

A més és una eina d’expansió i ús del català. L’ús del català als mitjans de comunicació és de vital importància per la seva difusió i presència en el dia a dia dels parlants i també dels que l’estan aprenent. Alhora que conserva el parlar local, amb les seves expressions i dites pròpies. El català, com a llengua i com a vehicle de cultura, ho té més fàcil com més oferta cultural hi ha. Que la gent s’adoni que si no sap català és perd coses importants.

Ser premsa local, a vegades ha semblat com ser el germà petit de la premsa, com si faltés
alguna cosa per ser rellevant. I res més lluny de la realitat. Des dels pobles, parlant de les coses que els passen als seus habitants, recordant el passat i somiant el futur es pot fer premsa de qualitat.

No conec la poció màgica que pugui assegurar-ne el futur, però de ben segur que entre els ingredients hi ha curiositat pel que ens envolta, ganes de compartir el pensament i tenacitat per superar obstacles. I d’això n’anem ben servits.

Bé, que passeu molt bones festes i aprofiteu aquest temps de lleure i descans per regalar i compartir cultura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -