18.3 C
Pals
Dilluns, 4 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La Superlluna vista des del Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Lluna, o millor dir, la superlluna ha lluit especialment gran i amb algunes tonalitats vermellenques aquesta passada nit i matinada quan ha estat visible també des del Baix Empordà.

Per què l’hem observat tan gran?

El satèl·lit natural de la Terra orbita al voltant d’aquesta de forma el·líptica, trigant 28 dies a realitzar una volta. Aquesta òrbita presenta variacions fent que hi hagi vegades on s’acosta més a la Terra.

Si a més a més concideix amb el perigeo (distància més curta de l’òrbita lunar a la Terra), es produeix un augment en el radi aparent de la Lluna: la superlluna.

En Gerard Arbat ens fa arribar aquestes fantàstiques fotografies de la superlluna durant la passada nit, des de casa seva a Verges.

Aquesta és la tercera superlluna de 2020 però la més gran de totes. El proper 7 de maig, tindrem una nova oportunitat d’observar una altra superlluna encara que no serà tan gran com aquesta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Josep Mas-Pla: “Les pluges intenses seran més freqüents i hem de preparar-nos”

El catedràtic d’Hidrogeologia de la Universitat de Girona i investigador a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, Josep Mas-Pla, adverteix que el canvi climàtic provocarà un increment de les pluges intenses a la zona del Mediterrani. En va parlar en una entrevista al Supermatí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -