15.6 C
Pals
Dijous, 3 abril 2025
- Publicitat -

La tramuntana obre el cicle de conferències “Pesca i Ciència” de la Càtedra d’Estudis Marítims

El cicle de conferències “Pesca i Ciència” és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest divendres 22 de març es durà a terme una nova sessió del cicle de conferències d’extensió universitària “Pesca i Ciència”, que organitza la Càtedra d’Estudis Marítims (Ajuntament de Palamós i Universitat de Girona), amb l’objectiu de posar en relleu i difondre la ciència més avançada i innovadora en el camp de les activitats marítimes i pesqueres. L’activitat es farà a les 18 h al Museu de la Pesca i, en aquesta ocasió, girarà entorn a la temàtica de la tramuntana.

La conferència anirà a càrrec de Sergi Corral, llicenciat en Biologia per la UAB i Màster en Climatologia Aplicada i Mitjans de Comunicació per la UB, i sota el títol “On és la tramuntana?”, explicarà per què la tramuntana ha experimentat un descens dràstic en els darrers anys i quines conseqüències pot tenir molt més enllà de l’atmosfera, tot afectant el ritme climàtic i biològic del mar i de la terra. Les persones que volen assistir-hi podran fer-ho de manera totalment lliure i gratuïta, però cal tenir en compte que l’aforament és limitat.

El cicle de conferències “Pesca i Ciència” és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors. Enguany també hi col·laboren l’Institut de Ciències del Mar – CSIC, la Universitat de Girona i el GALP Costa Brava.

Per a aquest 2024 s’han programat un total de sis sessions, que tindran lloc entre els mesos de març i octubre. Totes elles relacionen, des de diferents perspectives, el mar amb la meteorologia i les conseqüències dels canvis globals en els patrons climàtics i la conservació de la biodiversitat marina. El programa de les conferències previstes es pot descarregar als webs de la Càtedra d’Estudis Marítims i del Museu de la Pesca, i seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PescaCiencia2024.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els Bombers apaguen un incendi en un edifici abandonat en una zona boscosa de Sant Feliu de Guíxols

La ubicació de l'edifici, enmig del bosc, ha complicat l'accés dels serveis d'emergència, però les tasques d'extinció han permès frenar el foc abans que es propagués més.

Altres notícies