L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha emès un informe desfavorable en el pla d’emergència obligat per fer front a la sequera en el cas de Sant Feliu de Guíxols i ha aprovat el presentat per Palafrugell, segons informen des de l’ACN. Segons dades del Govern actualitzades el 2 de maig, a Catalunya hi ha 64 municipis de més de 20.000 habitants que, tal com estableix l’acord de Govern de l’1 de gener del 2020, han de presentar els plans.
L’ACA ha emès un informe desfavorable en 13 casos, en els municipis de Badalona, Cambrils, Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat, Gavà, Olesa de Montserrat, Rubí, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Guíxols, Sant Joan Despí, Sant Pere de Ribes, Sant Quirze del Vallès i Tarragona.
En canvi, hi ha 27 municipis que ja tenen l’aval de l’ACA, com el Barberà del Vallès, Barcelona, Blanes, Castelldefels, Girona, Granollers, Hospitalet de Llobregat, Igualada, Manlleu, Masnou, Mataró, Montcada i Reixac, Olot, Palafrugell, Pineda de Mar, Prat de Llobregat, Premià de Mar, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Perpètua de la Mogoda, Sitges, Terrassa, Vic i Vilassar de Mar.
I n’hi ha 22 que els seus plans d’emergència estan en tràmit: Cornellà, Banyoles, Calafell, Esparraguera, Franqueses del Vallès, Lloret de Mar, Manresa, Martorell, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Ripollet, Salou, Salt, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Valls, el Vendrell, Viladecans, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, i Vila-seca.
Cal destacar que Figueres i Cerdanyola del Vallès encara no han presentat el pla d’emergència obligat per fer front a la sequera. El cas de Lleida, però, és diferent perquè és un municipi de més de 20.000 habitants però no està obligat a presentar el pla perquè pertany a la conca hidrogràfica de l’Ebre, on la Generalitat