8.4 C
Pals
Dijous, 26 desembre 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur presenta el nou projecte de prevenció d’incendis a la població

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Dissabte 20 de febrer, una trentena de veïns i veïnes van assistir a la xerrada informativa presencial i virtual que l’Ajuntament de Begur va organitzar al Casino Cultural per explicar els objectius i les accions que s’estan duent a terme  en el marc del projecte de prevenció d’incendis forestals al municipi.

Van intervenir l’alcaldessa del municipi, Maite Selva; el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu; el meteoròleg Francesc Mauri; Edgar Nebot, sotsinspector de bombers; Xavier Turró, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament; Mariona Virgili, tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal; i Josep Fontacaba, director de les obres de protecció contra incendis.

La sessió, es pot recuperar íntegrament a través d’aquest enllaç, i també al canal de YouTube de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament es poden visualitzar diferents fragments.

 

Quines són les mesures principals per prevenir incendis forestals?

El projecte centra la seva actuació en les zones verdes de titularitat pública i les franges de protecció perimetral al voltant de les urbanitzacions. Per cadascun d’aquests àmbits s’estableixen diferents categories en funció de l’estat de la vegetació.
Les intervencions són de caràcter forestal i s’utilitza maquinària pesada. Aquestes accions són agressives durant el  primer any, ja que es vol retirar la biomassa potencialment inflamable.
On i quan s’aplicaran?
Pel que fa a les zones verdes, aquestes distribueixen al llarg de tot el sòl urbà i s’actuarà sobre 109.66 Ha. Pel que fa a les franges de protecció contra incendis, aquestes són de 25 metres d’amplada i envolten tot el sòl urbà del municipi que es troba en contacte amb la massa forestal, corresponent a 98,1 Ha.
Enguany es realitzaran el 77% dels treballs corresponent a la protecció de tot el sòl urbà excepte els sectors més afectats pel “pla director urbanístic dels sòls no sostenibles del litoral gironí”. Es preveu efectuar la resta durant el 2022.
Quin és el paper de la ciutadania en la prevenció d’incendis?
“Va vinculat amb el civisme, no embrutar el bosc amb objectes que puguin afavorir la generació de foc és quelcom que tenim tots molt interioritzat,- expliquen des de l’ajuntament-  tanmateix hi ha altres aspectes que no entenem, com la necessitat de tallar arbres en determinats àmbits.”
Tallar un arbre, està associat a quelcom contrari al medi ambient, tanmateix cal plantejar-nos que tallar una sèrie d’arbres poden protegir un bosc sencer d’un incendi forestal.
Des del departament de comunicació expliquen que “L’autoprotecció significa tenir les parcel·les urbanes en òptimes condicions en matèria de prevenció d’incendis, com s’estableixen en el Decret 123/2005, sense arbres que superin els límits de parcel·la, sense tancaments o altres elements inflamables, i amb una cobertura vegetal màxima del 35% e la parcel·la.”
D’aquesta manera l’autoprotecció és el principal paper que pot jugar la ciutadania en matèria de prevenció d’incendis forestals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Fila Indie 4×12 – Especial Nadal

TRACKLIST BLEACHERS – MERRY CHRISTMAS, PLEASE DON’T CALL PHOEBE BRIDGERS – CHRISTMAS SONG FLEET FOXES – WHITE WINTER HYMNAL HAIM – HALLELUJAH THE 1975...

Altres notícies