12.4 C
Pals
Divendres, 21 febrer 2025
- Publicitat -

L’ajuntament de la Bisbal instal·la un vidre per protegir la tina del Castell-Palau

L’actuació s’ha fet dintre del marc del Pla de Barris i forma part de les activitats de museïtzació que el consistori està realitzant al voltant de l’edifici

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L’ajuntament de la Bisbal instal·la un vidre per protegir la tina del Castell-Palau
Loading
/

L’ajuntament de la Bisbal instal·la un vidre per protegir la tina del Castell-Palau. L’actuació s’ha fet dintre del marc del Pla de Barris, dirigit per l’alcalde del municipi, Lluís Sais, i forma part de les activitats de museïtzació que el consistori està realitzant al voltant de l’edifici.

L’alcalde, Lluís Sais, explicaba així la importància de les millores dutes a terme en el Castell:

El Castell-Palau de la Bisbal, edificat el segle XII, és l’antic palau episcopal, residència dels bisbes de Girona, antics senyors de la ciutat. El conjunt constitueix una extraordinària mostra d’arquitectura romànica civil de l’Edat Mitjana, i per això va estar declarat bé d’interès cultural i patrimoni històric d’Espanya. Actualment, entre d’altres, acull l’arxiu històric comarcal.

L’ús original de la sala on es troba la tina era el d’estable, però aquesta funció va canviar el segle XVII, quan la sala va ser destinada a les tasques pròpies de l’elaboració de vi. La troballa de les tines i un bací durant les excavacions arqueològiques realitzades el 1993 així ho indiquen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies