13 C
Pals
Diumenge, 23 febrer 2025
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols posa en marxa un projecte sobre els 40 anys de democràcia municipal a la ciutat

Sota el títol “Viure en Democràcia. Sant Feliu de Guíxols. 1979-2019” el projecte posarà en evidència els canvis que la democràcia ha suposat a Sant Feliu

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El 3 d’abril de l’any que ve es celebren 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques. Per a celebrar l’efemèride, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols prepara un projecte de recerca històrica i arxivistica amb testimonis en primera persona. Segons informava El Punt Avui, Sant Feliu ha estat el primer municipi de la demarcació en presentar una iniciativa d’aquest tipus.

La iniciativa es titula “Viure en Democràcia. Sant Feliu de Guíxols. 1979-2019” i es treballarà amb la intenció de conèixer l’evolució de la ciutat sobre la base del fons documental i arxivístic, i fonts riques com ara el buidatge de les actes dels plens, i també l’anàlisi més física i urbanística.

Un dels projectes de la iniciativa és la recol·lecció de testimonis, en la que es duran a terme 40 entrevistes, una per cada any de democràcia, a diferents personatges representatius de la vida local. Aquests personatges van des de regidors d’altres èpoques, representants d’associacions de veïns, del sector sanitari i educatiu, de l’economia i el turisme o fins i tot funcionaris municipals veterans.

Dimecres passat es va constituir el grup de treball del que en formen part regidors i experts en història local. Joaquim Nadal, historiador i primer alcalde democràtic de Girona, serà el director d’aquest grup. Formen l’equip els autors col·laboradors, Joan Vicente, llicenciat en Geografia; Jordi Vivo, llicenciat en història; Marc Franquesa,llicenciat en història; Arnau Camps llicenciat en història i graduat en Geografia;i Daniel Pedrero, estudiant d’història. Per part del personal tècnic municipal, M. Àngels Suquet, directora de l’Arxiu; Marc Auladell, tècnic de l’Arxiu; Judith Albertí, tècnica del Museu d’Història; i Dani Serrat, tècnic del Museu d’Història. Tanquen l’equip els regidors responsables, Josep Melcior Muñoz i Jordi Vilà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La pluja intenta aigualir el Carnaval de Pals, però les colles i la gent li planten cara

La Rua de la Disbauxa del carnaval de Pals va desafiar la pluja i va donar inici al Carnaval del Baix Empordà. Tot i el mal temps, les colles i el públic van mantenir l’esperit festiu. La festa va culminar al pavelló, amb la Colla Sense vàlvules, els Voltors i la Tustarrada com a guanyadores a millor carrossa, millor comparsa i millor colla d'animació. La polèmica sobre la seguretat dels desplaçaments segueix oberta.

Altres notícies