9.2 C
Pals
Divendres, 10 gener 2025
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro fa una valoració molt positiva dels primers mesos de recollida porta a porta

Tot i això, alguns veïns han mostrat queixes sobre el nou servei de recollida de residus

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

El passat 01 de desembre es va iniciar a Santa Cristina d’Aro el servei de recollida de residus porta a porta. El principal objectiu que es va marcar el consistori empordanès va ser millorar la recollida selectiva arribant a uns resultats d’entre 60% i 80%. 

La recollida selectiva porta a porta consisteix a dipositar els residus de cada llar a davant de la porta de casa en un dia i una hora determinats. Cada vegada són més els municipis que opten per implementar aquest tipus de recollida de serveis que garanteix una millor separació dels residus; paper, plàstic, vidre, rebuig i orgànic. 

 

En el cas de Santa Cristina, els ciutadans del municipi han de dipositar els seus residus davant les portes dels seus habitatges de 20:00 h a 22:00 h. Des de l’ajuntament es va facilitar un horari de recollida de residus. Els dimarts hi ha recollida de FORM, plàstic i bolquers i tèxtil sanitari; els dijous de rebuig, vidre i bolquers i tèxtil sanitari; els divendres de FORM, plàstic, bolquers i tèxtil sanitari; i els diumenges de FORM, paper i cartró, bolquers i tèxtil sanitari. 

“Continuar amb l’anterior model era inviable”

Per saber quina valoració es fa de l’ajuntament d’aquests primers mesos, Ràdio Capital ha parlat amb el regidor de Medi Ambient de Santa Cristina, David Segarra. 

Segarra afirma que des del consistori es valora molt positivament els primers mesos de recollida porta a porta i que “el percentatge de recollida selectiva ha augmentat enormement i al nucli s’ha passat del 24% al 80%”.

 

El mateix Segarra explica que continuar amb el model tradicional de recollida de residus “era inviable” tant a nivell ambiental com a nivell econòmic.

 

L’avantatge principal d’aquest mètode és que augmenta molt el nivell de recollida. Amb el sistema de recollida selectiva anterior el que acabava passant és que “la matèria orgànica acabava al rebuig” i no es feia una bona separació.

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va començar a treballar amb la recollida porta a porta l’any 2018 i durant tots aquests anys s’ha estat estudiant la viabilitat d’aquest tipus de recollida, a través d’estudis i de campanyes informatives. A més, el porta a porta es va aprovar amb el vot de favor de tots els grups polítics del consistori. 

 

Queixes dels veïns pel soroll i per la poca consistència dels cubells

Tot i la bona valoració que es fa des de l’Ajuntament, hi ha veïns que han mostrat les seves molèsties a través d’un fòrum de facebook anomenat No ets de Santa Cristina d’Aro si no…. Algunes de les queixes són la fressa que es fa quan es recull la brossa del porta a porta, que no es recullen les escombraries quan toca o que quan fa tramuntana els cubells volen i acaben enmig dels carrers o  enmig de les voreres. 

Al grup de debat sobre el poble s’hi poden llegir comentaris com: “Aquesta matinada devia ser el dia internacional de les escombraries, per això al carrer del Puig del barri de Sant Salom no han passat a recollir-les”, “De veritat ningú va pensar que existeix la tramuntana i que els cubells no tenen consistència per aguantar una tramuntanada?” o “Acaben de passar els del porta a porta amb un carret que no vagis el soroll que fa, això és una vergonya, l’ajuntament també podria solucionar això? Si us plau, i no diguem res de la nit del vidre tela, tela”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Bons propòsits lectors per al 2025

Aquest any, més que mai, toca posar la lectura a la llista de propòsits! No parlem de llegir només...

Altres notícies