L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista. D’aquests, 30 han estat dones i 18 menors.
Des de l’àrea es presta, durant tot l’any, un servei d’atenció a les dones en situació de violència masclista. L’equip d’atenció el formen les tècniques d’atenció social bàsica: treballadora social i educadores socials que fan la primera acollida i la intervenció social, acompanyament i orientació a recursos, entre ells la sol·licitud i seguiment del servei Teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere (TAMVG) i la derivació al suport psicològic a l’Àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà.
La regidora de Serveis Socials, Anna Maria Bonada, reconeix que després de dos anys de pandèmia, han aflorat un nombre important de casos i de noves situacions de violència. En aquest sentit, argumenta que des de l’àrea s’està treballant per atendre totes les necessitats i, sobretot, per establir un sistema de regulació de treball de tipus individual, molt personalitzat, constant i regular, per incidir en la prevenció i evitar que es materialitzin situacions de violència.
Com fer ús del servei?
La dona que ho necessiti es pot dirigir al servei a través del telèfon 972 72 00 29, correu electrònic: [email protected] i de forma presencial a les oficines del C/ Dolors 7, 1er de dilluns a dijous de 9h a 14 hores.
Què es l’Àrea d’Atenció a la Família-SOAF (Servei d’orientació i acompanyament a famílies)?
És l’equip especialitzat en la intervenció psicoterapèutica de la violència masclista, les conseqüències de la violència en els menors i adolescents i les dificultats relacionals , així com la intervenció i suport en els processos traumàtics derivats d’aquestes situacions en infants, adolescents i adults.
Què ofereix?
Suport psicològic individual i / o familiar
- Grups psicoterapèutics de suport a les conseqüències de la violència masclista, capacitats parentals i grups de treball amb menors i adolescents
- Suport al domicili d’atenció a famílies, TFI ( treballadora familiar especialitzada en infància)
Qui pot rebre aquest servei?
Dones i famílies que han patit o pateixen violència masclista i nuclis familiars amb dificultats relacionals
Taller d’empoderament
Enguany, des l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el suport de l’àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà, s’ha impulsat, amb mot bona acollida, la creació d’un grup d’empoderament de dones que es va anar reunint al Convent dels Agustins entre del 07 de febrer al dia 28 de març.
El grup estava conduit per dues psicòlogues i va permetre treballar el reforç l’autoestima, l’empoderament en posar límits, connectar amb les capacitats i limitacions, cohesió de grup, les relacions sanes, autoconeixement, confiança i reforçar la xarxa de les relacions.
Aquest treball en grup ha estat possible gràcies a la implicació de les professionals de l’àrea i al suport del Ministerio de Igualdad (Pacte d’Estat contra la violència de gènere).