El ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció que demana mantenir lel model de gestió del menjador de l’Escola Guillem de Montgrí, assumida i desenvolupada, des de fa anys, per l’AMPA, en règim d’explotació directa. La de Torroella és una de les set escoles que perdran la gestió directa del menjador escolar per l’entrada en vigor de la nova Llei de contractes del sector públic, segons el Consell Comarcal. El president del consell comarcal, Joan Català, va explicar a Ràdio Capital que no es podran els convenis que s’havien firmat amb les associacions de famílies.
D’aquest manera, l’Ajuntament es posiciona al costat de l’AMPA en el conflicte que també s’ha obert en altres comarques. Les AMPA i la FAPAC discrepen sobre la interpretació de la llei i diuen que jurídicament és possible mantenir l’actual sistema. Critiquen que es tracta més d’una qüestió de voluntat política amb l’objectiu de recuperar el control del servei de menjador per cedir-lo a grans empreses del sector. També asseguren que la informació és confusa i les entitats demanen poder afrontar aquest debat amb el consell en una taula de treball conjunta.
Segons el consistori, el Consell Comarcal ja ha comunicat a l’AMPA del Guillem que no renovarà el conveni de gestió i que portarà tota la gestió dels menjadors directament, fent servir un concurs públic de l’any passat, dividit en dos lots, nord i sud de la comarca. Pels propers anys, el consell comarcal es planteja fragmentar els lots perquè empreses més petites puguin optar al servei.
L’equip de govern de Torroella assegura que amb el nou sistema s’acaba el fer servir proveïdors i productes locals. La moció insta el Consell Comarcal a buscar alternatives de sistema de gestió dels menjadors per preservar el sistema actual de gestió per part de les AMPA.